У Києві знесуть будівлю школи-інтернату: що там побудують та хто фінансуватиме проєкт

Скільки орієнтовно коштуватиме проєкт

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про початок підготовки до інвестиційного конкурсу. Йдеться про аварійну нежитлову будівлю у Шевченківському районі столиці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

У Департаменті економіки та інвестицій КМДА пояснили, що йдеться про розв'язання майнових питань щодо будівлі літ. “А-1” на вул. Лук’янівській, 29-А. Будівля належить до комунальної власності територіальної громади Києва. У Київській міській раді пояснили, що до 2008 року будівля використовувалась як спальний корпус спеціальної школи-інтернату І-ІІ ступенів № 8. “Наразі ця школа функціонує й надалі як заклад освіти, а будівля, що підлягає знесенню, не використовується за призначенням через значний фізичний знос приміщення”, - повідомили у КМР.

У Департаменті переконані, що проводити капітальний ремонт будівлі недоцільно, оскільки тримальні конструкції перебувають в аварійному стані. “Тому найбільш ефективним є знесення та подальше будівництво нового закладу освіти. Водночас знесення об’єкта комунальної власності можливе винятково після виконання певних умов. Йдеться про визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення з ним інвестиційного договору та відшкодування інвестором вартості об’єкта, що підлягає знесенню”, - пояснили у департаменті. 

Відповідно до концепції інвестиційного проєкту, майбутній інвестор має профінансувати усі витрати як на знесення старої будівлі, так будівництво нового закладу дошкільної освіти. При цьому у міській раді наголосили, що змінювати функціональне призначення об’єкта інвестування на строк дії інвестиційного договору заборонено.

“За орієнтовними техніко-економічними показниками проєкту, будівля матиме три поверхи, загальна місткість у групах розрахована на 113 дітей. На території закладу дошкільної освіти планують розмістити шість групових майданчиків”,  - коротко розповіли про новий заклад у міській раді.

Орієнтовний бюджет проєкту становить 49 мільйонів гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відремонтують вулицю за понад 26 мільйонів гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися