У Київській області змінять підхід до забезпечення безпеки дітей: подробиці

Скільки укриттів для школярів та дошкільнят облаштують у Київській області

У Київській області триває підготовка до наступного навчального року. Одним із головних питань є забезпечення безпечного перебування дітей у навчальних закладах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, в регіоні облаштовують укриття в 90 школах та садках для забезпечення безпеки дітей.

У 22 школах та дитячому садку будують нові укриття, 67 укриттів ремонтують, в 4 освітніх закладах планують встановити модульні укриття. “Це дозволить збільшити кількість місць в укриттях на понад 16 тисяч”, – сказав начальник КОВА.

Загалом у школах та садках Київської області зараз 1285  укриттів.

Руслан Кравченко розповів, що нещодавно відкрили з новозбудованих укриттів у найстарішому закладі освіти міста Бровари. “Це ліцей №1, який був побудований у 1938 році. Сьогодні тут навчаються понад 750 дітей. Оскільки не було власного укриття, то цей ліцей працював у змішаному форматі. Тепер заклад має своє сучасне і комфортне укриття подвійного призначення. Воно  розраховане на 250 осіб. Будівництво фінансувалося із державного та місцевого бюджетів”, – розповів Руслан Кравченко.

Укриття має 2 входи, створені всі умови для безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; обладнано приміщення для генератора, санітарні вузли, медичний блок, кімнату для зберігання продуктів, встановлено вентиляційну систему.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області під час відновлення шкіл викрили розкрадання коштів. Ціни на ремонт школи подекуди завищили на 50%.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися