У Київській області на реконструкції дитячого садка завищили ціни на 12 мільйонів гривень

Замовник переглянув рішення про закупівлю відповідних послуг

У Київській області аналітики Бюро економічної безпеки перевірили обгрунтування та ціни в тендері, оголошеному на проведення реконструкції дошкільного навчального закладу. У ході перевірки були викриті порушення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ. 

Йдеться про ймовірну розтрату понад 12 мільйонів гривень з місцевого бюджету під час проведення тендерної закупівлі.

“За результатами інформаційної-аналітичної роботи працівники Територіального управління встановили, що службові особи одного з органів місцевого самоврядування у Київській області оголосили тендер на проведення реконструкції дитячого садка. Посадовці збиралися витратити на це понад 184 мільйони гривень. Фахівці Бюро проаналізували ринкову вартість та з’ясували, що відпускні ціни на окремі будівельні матеріали, які зазначені в кошторисі, завищені”, - пояснили в бюро.

Після проведення аналізу, спеціалісти БЕБ направили лист органу місцевого самоврядування з рекомендаціями переглянути рішення про закупівлю відповідних послуг. У результаті замовник ухвалив рішення про зниження вартості закупівлі. 

“Таким чином співробітники БЕБ упередили неефективне використання понад 12 мільйонів гривень з місцевого бюджету”, - уточнили в бюро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучі на Київщині виявили переплату майже 1,2 мільйона гривень під час відновлення житлових будинків. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно підрядника та інженера з технагляду.

Дізнатися детальніше, яке покарання загрожує зловмисникам, можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися