Тендери з переплатою: у яких столичних школах будують укриття за завищеними цінами

Скільки переплачують на будівництві укриттів у Києві

У Києві продовжують будувати укриття в освітніх закладах. При цьому ціни у деяких тендерах на будівельні матеріали значно завищені. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію проєкт Dozorro. 

Дорогі закупівлі детальніше аналізувалися точково. У результаті аналізу були виявлені випадки значного завищення цін.

Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві підписало договір з ТОВ “БМБуд” на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття на території спеціалізованої школи №44. Вартість робіт становила 121,7 млн грн.

У кошторис вписали бетонну суміш у півтора раза дорожче ринкової вартості, переплата на ній може сягати 7,3 млн грн.

picture

Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві підписало договір з ТОВ "І.Б.К. Девелопмент" на будівництво укриття у гімназії №236. Вартість робіт становить 231,9 млн грн. Ціни на будівельні матеріали у кошторисі значно перевищують ринкові, що свідчить про можливу переплату у понад 3,7 млн грн. 

picture

Контракт на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття для школи І-ІІІ ступенів №186 у Голосіївському районі міста Києва отримало Київське ПрАТ “Укратоменергобуд”. Загальна сума угоди - 222,7 млн грн.

У документації ціни на будівельні матеріали значно завищені. Ймовірна переплата на зазначених позиціях складає 3,1 млн грн.

pictureУправління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації уклало угоду з ТОВ “Побудова” на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття. Укриття будують для ліцею “Універсум” Шевченківського району. Вартість угоди склала 61,4 млн грн. Замовник відхилив дешевшу на 4,8 млн грн пропозицію.

У документації ціни також значно відрізняються від ринкових. Загальна переплата на зазначених позиціях може сягати понад 3,2 млн грн. 

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки у Києві переплатили на модернізації системи сповіщення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися