Школи столиці будуть працювати дистанційно

Київські навчальні заклади будуть працювати в режимі дистанційного навчання до кінця карантину

Епідемія карантину дозволила навчальним закладам розвинути дистанційну систему навчання. Тим не менш, київські випускники вже пройшли ЗНО з іноземних мов. А школи Києва, можливо, продовжать роботу дистанційно з 1 вересня. Така форма навчання буде зберігатися до кінця карантину.

Про це в ході брифінгу сказав мер міста Віталій Кличко.

"Враховуючи рекомендації уряду, можу сказати одне - до кінця карантину навчання буде дистанційним. Департамент освіти КМДА дав рекомендації всім навчальним закладам підготувати плани і розробити форму дистанційного навчання. Таким чином, кожна школа має можливість адаптувати програму до можливостей вчителів і учнів", - заявив градоначальник.

Тим не менш, зазначається, що міська влада прагне, щоб київські школярі з 1 вересня все ж навчалися за класичною схемою.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я обговорює з Міністерством освіти формат роботи шкіл з 1 вересня в умовах пандемії коронавіруса. Зокрема, розглядається можливість обмеження одночасного перебування дітей у класах та навчання по змінах.

Як повідомляв портал "Коментарі", остаточне рішення щодо навчального процесу буде прийнято в серпні цього року, сказала нардеп від "СН" Євгенія Кравчук. Все залежить від епідеміологічної ситуації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися