Глобальне потепління: в ООН б'ють на сполох

Фахівці попереджають про підвищення температури у світі

Проблема зміни клімату є загальної для людства. Глобальне потепління призводить до танення льодовиків, зміни кліматичних зон та іншим небезпекам. Фахівці дають невтішні прогнози. Так, всесвітня Метеорологічна Організація (ВМО) ООН прогнозує, що в найближчі п'ять років глобальні температури підвищаться більш, ніж на 1,5 градусів. ВМО оцінює в 20% вірогідність того, що цей поріг буде подоланий до 2024 року. Такі дані наводить Reuters.

"ВМО неодноразово підкреслювала, що уповільнення промислового та економічного розвитку під час пандемії коронавіруса не є заміною для стійких і скоординованих дій в області клімату", - заявив професор Петтері Таалас, генеральний секретар організації.

Він заявив, що нездатність світової спільноти впоратися зі зміною клімату може загрожувати добробуту людей, екосистем і економіці протягом століть.

Оцінка враховує природну мінливість природних явищ, а також вплив викидів вуглецю в результаті діяльності людини. Разом з тим, в даній моделі не враховується зниження викидів CO2, викликане пандемією коронавіруса.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні планують почати більш ефективно контролювати рівень забруднення повітря. Для цього в Кабміні мають намір відкрити Офіс контролю викидів в атмосферу, передає прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, цей офіс буде працювати в Кривому Розі, оскільки саме тут питання екології є досить гострим. При цьому, сам офіс буде функціонувати у складі Державної екологічної інспекції. Для роботи співробітникам куплять нове і сучасне лабораторне обладнання та транспортні засоби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися