МОН не визнає вибори президента Могилянки — Шкарлет

В Могилянці вже майже рік не можуть обрати президента.

Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента Києво-Могилянської академії. Як заявив міністр освіти Сергій Шкарлет в коментарі "Укрінформу", вибори  відбулися з порушеннями. МОН планує оголосити повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

"Там була залучена поліція, ми запросили і записи з камер відеоспостереження, де чітко було видно, що є ознаки того, що виборча скринька залишала виборчу дільницю майже на годину. Потім дуже дивно, коли хтось знайшов цю скриньку чи на сусідній вулиці, чи на будівельному майданчику. Скринька була розбита, чи ту вони повернули чи іншу, багато питань можна задавати. Тому як міністр, як колишній ректор, я точно не визнаю ці вибори. Більш того, буде наказ про проведення повторних виборів. Хай обирає колектив (НаУКМА — ред.), але чесно, прозоро, без порушення процедури, без вкрадених скриньок, без залитих фарбою, без пошкоджених скриньок, без суб’єктивної думки окремих членів виборчої комісії, що виборчий процес дійсно відбувався відповідно до методичних рекомендацій. Буде процес виборів проведений, буде обраний (президент — ред.) колективом легітимно, відповідно до процедури, ми підпишемо контракт з будь-ким", - сказав Шкарлет.


Президента Могилянки не можуть обрати чотири рази. 27 січня 2022 відбувся другий тур виборів, на яких перемін Сергій Квіт.

Національний університет “Києво-Могилянська академі (НаУКМА) - державний вищий навчальний заклад України. НаУКМА розпочав свою академічну діяльність у 1615 році. Головний корпус університету гордо стоїть у Києві всередині міського кампусу. Національний університет "Києво-Могилянська академія" – це, безперечно, один із найпрестижніших університетів України, який комфортно входить до 20 найкращих університетів країни.

Процес подачі заявки та вартість навчання. Університет поділяє популярну в Україні систему, яка поділяє навчальний рік на семестри. В Могилянці їх три.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися