У “Київському метрополітені” розповіли, хто йде працювати в метро

Які професії опановують жінки в метро

У КП “Київський метрополітен” йдуть працювати жінки. Про це на брифінгу розповів в.о. начальника комунального підприємства Віктор Вигівський, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, серед слухачів курсу навчання на машиністів - одна жінка. Також жінки працевлаштовуються й на інші спеціальності. Представник підприємства зазначив, що група, де готують майбутніх машиністів завершить навчання та вийде на лінію наприкінці цього року. Найближчим часом планують оголосити новий набір на курси машиністів. “Сподіваємося, що до них долучаться як чоловіки, так і жінки. Загалом на підприємстві працює 41% жінок і 59% – чоловіків”, – підкреслив Віктор Вигівський.

За його словами, ситуація з браком фахівців у столичному метро пов’язана зокрема зі специфікою професії, вимушеною міграцією та мобілізаційною роботою. 

Зараз на підприємстві понад 15% вакантних посад - шукають слюсарів, токарів, електриків, машиністів метро.

За словами Віктора Вигівського, метрополітен є вузькопрофільним підприємством і має багато специфічних вакансій, які вимагають не лише відповідної освіти, а й потребують безпосереднього навчання в умовах підприємства. Посилені вимоги діють до машиністів, енергодиспетчерів, слюсарів та поїзних диспетчерів. Загалом період адаптації спеціаліста до умов підприємства займає близько 12 місяців.

Нагадаємо, що з 3 червня у столичному метрополітені змінили графік руху поїздів. Про причини запроваджених змін та новий графік курсування поїздів, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштів витратять на ремонт мосту Метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися