У Києві організували перший Всеукраїнський шаховий турнір для дошкільнят

У цьому змаганні з маленькими шахістами змагалися професійні спортсмени

В українській столиці відбувся перший Всеукраїнський шаховий турнір для дітей дошкільного віку під назвою Preschool Chess Cup 2023.

Про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

Турнір організовано відповідно до всіх міжнародних стандартів та правил гри. У цьому змаганні з маленькими шахістами змагалися професійні спортсмени, зокрема гросмейстер України Артур Фролов та майстер Сергій Павлов. Судді, які керували грою, були міжнародним арбітром, першим віцепрезидентом Федерації шахів України Юрієм Гніпом та національний арбітр Іван Захарчук.

Серед гостей був Вадим Гутцайт, міністр молоді та спорту України. Він наголосив на тому, що українська шахова школа є однією з провідних у світі. Важливо продовжувати ці традиції та надавати можливість найменшим шаховим талантам готуватися вже з раннього віку для майбутніх досягнень у гросмейстерстві. 

Дошкільний Кубок з шахів-2023 подарував дітям чудову можливість познайомитися зі світом інтелектуальної гри з Індії, якій вже понад півтори тисячі років. А ще — поспілкуватися з ровесниками і професіональними шахістами, відчути смак перемоги і отримати призи, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві цього тижня працюватимуть сільськогосподарські продуктові ярмарки. За даними мерії столиці, ярмарки продуктів відбудуться у кількох районах Києва. У Київській міській державній адміністрації оприлюднили перелік адрес.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися