Від осуду до відмови: чому у фільмах стало менше сексуального контенту

Доля сексуальних сцен у фільмах залишається за наступним поколінням

Починаючи з 2000 року в найкасовіших фільмах значно зменшилась кількість сексуального контенту. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на дослідження, опубліковані у виданні The Economist. 

Якщо 50 років тому раніше за показ фільму “Статеві стосунки” (1971) менеджера кінотеатру в штаті Джорджія було притягнуто до відповідальності. Йому інкримінували “розповсюдження непристойних матеріалів”. То зараз на Заході сценаристи, режисери та дистриб'ютори не бояться осуду. При цьому тема сексуального контенту знову обговорюється - кінематографісти, критики та глядачі обговорюють брак сексу на екрані.

Думки щодо кількості сексуальних сцен на екранах розділилися. Одні вважають, що в Голлівуді настала пуританська епоха. Причинами таких змін називають діяльність руху #MeToo, поширення фільмів про "супергероїв-целібатів", а також необхідність апелювати до закордонних ринків із застебнутими ґудзиками. Інші переконують, що сексу в фільмах достатньо, вказуючи на приклади дуже відвертих сцен у нещодавніх фільмах, зокрема “Чесна гра” і “Бідолахи”, які включають секс у громадських туалетах і борделях.

Однак статистика говорить про зворотне. Аналітик кіноданих Стівен Фолловс дослідив 250 найкасовіших фільмів в Америці на предмет кількості сцен сексуального характеру. Дослідження він проводив щороку, починаючи з 2000-го. “Проаналізувавши дані кінорейтингових агентств, а також інформацію з баз даних фільмів, де “секс і нагота” оцінюються за шкалою від “немає” до “дуже багато”, він виявив, що рівень сексуального змісту у фільмах впав майже на 40%”, - повідомляє видання. 

Результати проведеного дослідження можуть свідчити, що зараз в моді утримання. У 2000 році менше ніж 20% найкасовіших фільмів взагалі не мали сексуального змісту. Сьогодні його немає майже в половині.

picture

Діаграма The Economist

Тож доля сексуальних сцен у фільмах залишається за наступним поколінням. Однак покоління зет відоме своєю цнотливістю - молодь займається сексом менше, ніж їхні батьки. До того ж опитування, проведене минулого року Центром науковців та оповідачів Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, показало, що молоді люди хочуть бачити менше сексуального контенту на екрані. Підлітків попросили проранжувати 19 тем, які їм подобається дивитися в телешоу і фільмах. Вони поставили “романтику та або секс” на 13-е місце; на 7-му місці був “контент, який не включає секс і романтику”. Здається, майбутнє може бути за PG-13.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, про найцікавіші події травня, які відбудуться у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися