У центрі Києва демонтували радянську символіку з обеліску: деталі

Крім того, змінили напис "1941" на "1939"

На колишній площі Перемоги в Києві зняли радянські символи та видалили анотаційну дошку з російськомовним текстом з обеліска "Місто-герой Київ". Тепер ця площа називається Галицькою.

Про це написала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко у своєму Facebook.

Декомунізація в дії: працівники Департаменту територіального контролю завершують роботи з демонтажу елементів з обеліска на Галицькій площі. Далі буде! – зазначила Ганна Старостенко.

Демонтажні роботи були здійснені Департаментом територіального контролю міста Києва. Під час цих робіт були зняті зірки з бічних сторінок обеліска, а також обрана анотаційна дошка з написом російською мовою. Крім того, змінили напис "1941" на "1939" - рік початку Другої світової війни.

Зазначимо, обеліск "Місто-герой Київ" увійшов у попередній перелік пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою росії та СРСР.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Київській міській раді розглянули питання знесення обеліску місту-герою Києву на Галицькій площі (до перейменування — площа Перемоги). Заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів наголошував на необхідності повного демонтажу пам’ятника.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися