Київську обхідну дорогу завдовжки 150 км будуватимуть американці: подробиці

Навколо столиці найближчим часом розпочнуться роботи з будівництва Київської обхідної дороги

У Київській області навколо території української столиці незабаром розпочнуться роботи зі зведення Київської обхідної дороги завдовжки 150 кілометрів — уже обрано головного підрядника будівництва. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала пресслужба державного агентства "Укравтодор".

Відомо, що за результатами конкурсу першу ділянку Київської обхідної дороги будуватиме найбільша будівельна компанія США. Йдеться про зведення ділянки магістралі, яка з'єднає траси Київ-Ковель-Ягодин і Київ-Чоп. Роботи американської компанії коштуватимуть 5,3 мільярда гривень.

Після укладання офіційного договору підрядник розпочне будівництво першої ділянки автобану, довжина якого складе 18 кілометрів.

Нагадаємо, що на території Київської області можуть запровадити платний проїзд Київською обхідною дорогою завдовжки 150 кілометрів, яку почнуть будувати вже у 2022 році. Про це стало відомо з інтерв'ю голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна.

За словами чиновника, після завершення будівництва Київської обхідної дороги її можуть зробити платною для автомобілів. Він зазначив, що згідно зі схемою планування столичного регіону таку можливість виключати не можна. Володін наголосив, що обговорювати питання можливого платного проїзду поки що зарано, проте дискусія на цю тему цілком можлива.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евгений12

12 лютого 2022, 10:50

Если нет четкой даты, значит не скоро.

Микола

12 лютого 2022, 10:49

Американська компанія покаже приклад. Для українців буде дешевше й якісніше. Й ми побачемо скількі вкрали на інших дорогах.

Владимир

12 лютого 2022, 10:33

А наши предприятия не в состоянии? Будем швырять валюту?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися