Існує загроза знищення пам’яток культури, - у Кличка закликали ВР не допустити монополії Мінкульту

Асоціація міст України (АМУ) категорично проти ухвалення законопроєктів, які монополізують вплив міністерства культури на об’єкти культурної спадщини (№4561 та №4562). Відповідне рішення було ухвалене на засіданні під головуванням мера Києва Віталія Кличка.

В АМУ переконані, що міністерство культури не здатне належним чином захищати пам’ятки і не має права забирати повноваження місцевого самоврядування.

"Дії Мінкульту є безвідповідальними і такими, що шкодять громадам. Усі будівлі неналежної якості були зведені саме з дозволу Мінкульту. Крім того, міністерство взяло за практику затягувати надання статусів пам'яток історичним будівлям, а це загрожує знищенням таких об'єктів", - йдеться у заяві.

В АМУ наполягають на тому, що законопроєкти не змінюють на краще ситуацію в сфері охорони культурної спадщини. Зокрема, в разі їх ухвалення буде зменшено тарифи за порушення в утриманні пам’яток культурної спадщини і не забезпечено дотримання норм Конвенції про охорону архітектурної спадщини Європи.



Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы первыми узнать о самых важных событиях!


Не активист

22 апреля 2021, 18:34

Научился пиариться у шоколадного! Не можешь сохранить сам, имея всю полноту власти в Киеве - уступи место другому, уважаемый!

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите
Поделиться