В Чернобыльской зоне горит 7600 га радиационно загрязненных лесов: это опасность для Европы

Единственное решение проблемы – немедленная деоккупация российскими войсками территории.

У Чорнобильській зоні відчуження горить 7600 га радіаційно-забруднених лісів. з кожним днем стає більш тепло і сухо, тому інтенсивність та площа пожеж лише збільшаться, повідомляють у українській Природоохоронній Групі – UNCG.

Згідно з даними European Forest Fire Information System, наразі відбуваються масштабні пожежі у західній частині Чорнобильської зони. Переважно горять ліси або перелоги. Ще понад 6400 га лісів горить біля населених пунктів Народичі та Радча, дещо західніше Чорнобильської зони.

Зазначається, що це загрожує не тільки Україні і Білорусі, а всій Європі.

"Уже в найближчому майбутньому це може вилитися в надмасштабні пожежі площею в десятки тисяч гектарів, з якими важко впоратися навіть у мирний час. Такі пожежі можуть повністю знищити не тільки численні села та міста півночі Київщини та Житомирщини, але й стратегічні ядерні об’єкти на території самої Чорнобильської зони", - повідомляють природозахисники.

Вони зазначають, що єдине вирішення проблеми – це негайна деокупація російськими військами території.

Як повідомляли "Коментарі", Держатомрегулювання наголошує, що ці обставини ставлять під загрозу життя та здоров’я працівників атомної електростанції та членів їх сімей, а також посилюють психологічний тиск на оперативний персонал, який зараз забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об’єктів на майданчику.


 



Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы первыми узнать о самых важных событиях!


Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите
Поделиться