Життя працівників ЧАЕС знаходиться під загрозою - Держатомрегулювання

Контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки залишається неможливим

Станом на четвер, 24 березня, "Чорнобильська АЕС" та об’єкти, що знаходяться у зоні відчуження, залишаються під контролем окупантів. Крім того, в заручниках окупантів досі перебувають працівники станції.

Відтак систематичний контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки залишається неможливим. Персонал також не може контролювати ядерні матеріали.

Держатомрегулювання наголошує, що ці обставини ставлять під загрозу життя та здоров’я працівників атомної електростанції та членів їх сімей, а також посилюють психологічний тиск на оперативний персонал, який зараз забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об’єктів на майданчику.

Окрім того, персонал ЧАЕС більше не може проводити ремонт та технічне забезпечення обладнання через психологічний тиск з боку окупантів та фізичне виснаження після безперервної роботи протягом трьох тижнів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль готує два варіанти терактів у Чорнобильській зоні, щоб залякати світ ядерними вибухами та звинуватити в цьому Україну. Один з варіантів терактів, які готують російські окупанти, це масштабне підпалювання радіоактивних лісів у Чорнобилі. Через пожежі здійметься радіоактивна хмара, яка піде в напрямку вітру. Також ворог може завдати удару по ядерному сховищу з важкої артилерії.

Нагадаємо, що 9 березня російські окупанти пошкодили на ЧАЕС високовольтну лінія 750 кВ. Чорнобильська станція та всі ядерні об‘єкти зони відчуження залишилися без електропостачання. Станцію підключили до резервного живлення. Нещодавно стало відомо, що технічні фахівці розпочали ремонт ліній електропередачі на Чорнобильській АЕС.


 

Джерело: https://t.me/snriugovua/184


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися