Лінію електропередачі до ЧАЕС знову пошкоджено окупантами

Українським фахівцям доведеться ліквідовувати нове пошкодження

У Київській області лінія електропередачі, яка живить Чорнобильську АЕС та місто Славутич знову пошкоджена окупантами після того, як українські фахівці її відремонтували. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", передають "Коментарі".

За даними компанії, 13 березня ремонтна бригада "Укренерго" відремонтувала високовольтну лінію електропередачі, яка живить ЧАЕС та Славутич. Ввечері лінію поставили під напругу та почали відновлення енергоживлення, але завершити ці роботи не вдалося. Російські окупанти невдовзі знову пошкодили лінію електропередачі.

"Ремонтна бригада НЕК "Укренерго" вимушена знову їхати на окуповану територію поблизу Чорнобильської АЕС, шукати та ліквідовувати нове пошкодження", — зазначили в компанії.

В "Укренерго" наголосили, що Чорнобильська АЕС не може залишатися без надійного енергоживлення. Від лінії, що живить атомну електростанцію, залежить електропостачання й міста Славутич.

"Швидкий допуск ремонтних бригад "Укренерго" до цієї лінії для проведення оглядів та ремонтів є вкрай важливим не лише для українських споживачів, але й для Європи в цілому. Адже це допоможе уникнути повторної катастрофи на Чорнобильській АЕС та зберегти життя і здоров’я людей, що можуть стати її жертвами", — заявили в "Укренерго".

Окрім того, персонал ЧАЕС більше не може проводити ремонт та технічне забезпечення обладнання через психологічний тиск з боку окупантів та фізичне виснаження після безперервної роботи протягом трьох тижнів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль готує два варіанти терактів у Чорнобильській зоні, щоб залякати світ ядерними вибухами та звинуватити в цьому Україну. Один з варіантів терактів, які готують російські окупанти, це масштабне підпалювання радіоактивних лісів у Чорнобилі. Через пожежі здійметься радіоактивна хмара, яка піде в напрямку вітру. Також ворог може завдати удару по ядерному сховищу з важкої артилерії.

Нагадаємо, що 9 березня російські окупанти пошкодили на ЧАЕС високовольтну лінія 750 кВ. Чорнобильська станція та всі ядерні об‘єкти зони відчуження залишилися без електропостачання. Станцію підключили до резервного живлення. Нещодавно стало відомо, що технічні фахівці розпочали ремонт ліній електропередачі на Чорнобильській АЕС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися