Росія опрацьовує варіанти терактів у Чорнобилі, — розвідка

Путін намагається залякати світ ядерними вибухами

Кремль готує два варіанти терактів у Чорнобильській зоні, щоб залякати світ ядерними вибухами та звинуватити в цьому Україну. Про це розповів керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов, передають "Коментарі".

За даними української розвідки, один з варіантів терактів, які готують російські окупанти, це масштабне підпалювання радіоактивних лісів у Чорнобилі. Через пожежі здійметься радіоактивна хмара, яка піде в напрямку вітру. Також ворог може завдати удару по ядерному сховищу з важкої артилерії.

"Результат буде той самий. При цьому, що в першому, що в другому випадку російське керівництво має на меті звинуватити саме Україну",— зазначив Буданов.

Росія не вперше вдається до ядерного шантажу під час вторгнення на територію України. Зокрема, окупанти навмисно обстріляли блоки Запорізької атомної електростанції та нанесли ракетний удар по Харківському фізико-технічному інституту, на території якого розташовується експериментальний ядерний реактор.

"Російське керівництво розуміє, що їхні плани дуже швидкої кампанії провалилися, вони переходять до ядерного шантажу. За нашими даними, вони готують певні провокації на території Чорнобильської атомної електростанції. Щоб вони там не зробили, це буде чистої води ядерний тероризм, екоцид та страшна екологічна катастрофа, яка за масштабами покриє територію як Європи, так і Росії. Білорусь і Україна постраждають найбільше", — наголосив голова воєнної розвідки України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти пошкодили на ЧАЕС високовольтну лінія 750 кВ. Чорнобильська станція та всі ядерні об‘єкти зони відчуження залишилися без електропостачання. ЧАЕС підключили до резервного живлення. Нещодавно стало відомо, що технічні фахівці розпочали ремонт ліній електропередачі на Чорнобильській АЕС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися