Пошкоджені лінії електропередач на Чорнобильській АЕС вже ремонтують: подробиці

Технічні фахівці вже розпочали ремонт ліній електропередач на Чорнобильській АЕС, які раніше були пошкоджені

Про те, що лінії електропередач на ЧАЕС почали ремонтувати, повідомляється у CNN із посиланням на інформацію з Управління ядерного нагляду ООН.

Раніше лінії електропередач були перерізані повністю ще на початку поточного тижня, а останній, який був зруйнований під час обстрілу окупантами, був пошкоджений 9 березня.

У МАГАТЕ раніше заявляли, що отримання резервної електроенергії із середовища забезпечувалося дизель-генераторами: на об'єкт було доставлено додатковий запас палива, попри контроль над ЧАЕС російськими військами.

За даними, наведеними МАГАТЕ, приблизно 211 технічних співробітників на даний момент фактично живуть на об'єкті, а умови стають все складнішими через поступове виснаження запасів продовольства на ЧАЕС.

Від українського регулятора також була заява про те, що зв'язок із заводом було втрачено ще в четвер, але при цьому йому продовжує надходити оновлена інформація, яка надається старшим зовнішнім керівництвом.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що окупанти готують теракт на Чорнобильській АЕС . Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, за даними якого Путін наказав про створення техногенної катастрофи, після чого будуть зроблені спроби перенести відповідальність за це на Україну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися