Як організувати дегустацію вина вдома: прості поради

Розповідаємо, як організувати дегустацію вина із друзями

Дегустація – це не тільки захоплююче дослідження різноманітних уподобань, а ще й чудова нагода зібратися з друзями для веселого вечора. Влаштувати дегустацію будинку – це легко та цікаво, особливо якщо додати до неї елементи гри. "Коментарі" разом з Телеграм-каналом "Сам собі сомельє" ділимося ідеями, як створити веселу подію для ваших близьких.


Вибір теми дегустації

picture

Перший крок – вибрати тему дегустації. Це може бути вино, сир, шоколад, чай, кава, крафтове пиво чи навіть екзотичні закуски. Важливо, щоб тема була цікавою всім учасників, щоб створити справжній інтерес до дегустації. У нашому випадку це вино, але загалом поради будуть корисними й у підготовці інших дегустацій.

Підбір вин для дегустації будинку з друзями – це цікавий процес, який може створити унікальний досвід для всіх учасників. Тему дегустації можна вибрати за кількома критеріями:

За сортами вин. Можна вибрати з одного сорту винограду, наприклад, каберне совіньйон, шардоне або піно нуар.

По країнах чи регіонах. Досліджуйте різні вина з конкретної країни чи регіону. Іспанія, Італія, Франція чи Україна, чому б і ні.

За кольором вина. Порівняйте червоні, білі чи рожеві вина. Краще вибрати один колір, щоб не змішувати.


Визначте бюджет

Уточніть, який бюджет готові витратити учасники. Це дозволить звузити вибір та зробити дегустацію більш керованою. Наприклад, усі купують вина не дорожче за 300 гривень або в межах - 500 гривень, все залежить від фінансових здібностей компанії. Позиції гідних вин можна знайти як за 250 гривень, так і за 700. Не завжди дорого, значить - смачно.


Виберіть кількість пляшок

П'ять-шість пляшок вина достатньо для дегустації. Найменша кількість може не дати повного уявлення про різноманітність, а більша може викликати втому від сприйняття. Ви можете зробити когось одного відповідальним за закупівлю вин, а можна просто попросити кожного учасника або сім'ю (пару) принести по пляшці.


Підготуйте хід дегустації

picture

Включіть у дегустацію різні стилі вин: сухі та солодкі, легкі та насичені, молоді та витримані. Починайте з легких вин і поступово переходьте до важчих. Наприклад, від білого до червоного вина, від сухого до солодкого, від молодого до витриманого. Підготуйте асортименти закусок, які відмінно поєднуються з вином: сири, оливки, крекери, фрукти, темні шоколади. Додайте в дегустацію елементи, такі як спеціальні келихи для кожного типу вина, листи для нотаток, бланки для оцінки. Надайте учасникам інформацію про кожне вино, його походження, характеристики та рекомендації щодо подачі.


Організуйте міні-ігри

Додайте елемент веселощів за допомогою міні-ігор, наприклад, "вгадай сорт винограду" або "опиши вино без використання стандартних термінів". Після кожної дегустації обговоріть ваші враження, поділіться думками, виділіть улюблені вина.

Пам'ятайте, що головне у дегустації – це задоволення та обмін враженнями. Не бійтеся експериментувати та відкривати для себе нові аромати та смаки в затишній обстановці вашого будинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися