Куди піти у Києві: найцікавіші події цього тижня

Зібрали найцікавіші заходи, які відбудуться у Києві цього тижня, з 26 по 30 червня

Повномасштабня війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цьому тижні у Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, музична медитація та лекції. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки.

Куди піти в Києві 26-30 червня:


Гранд-сесія звукотерапії "Музика зцілює"

Вас чекає потужна музична медитація у груповому колі - кожен учасник вийде із залу оновленим, цілісним і зможе передати цілющі вібрації оточуючим. Вперше на гранд-сесії звучатиме фортепіанна імпровізація, буде більше гри на хендпані, потужних вібрацій гонгів. Вас чекають 150 комфортних лежачих місць для розслаблення і повного емоційного дзену. Доповне атмосферу космічний відеоряд на стінах, який посилить ефект звуків і допоможе відпустити стрес.

Коли: 26 червня, о 19:00

Де: Pochayna Event Hall, пр-т. Степана Бандеры, 23

Вартість: 600 

Квитки за посиланням 


Це вам не жарти: як розвивається гумористична сфера в Україні?

Будемо говорити про український гумор. Він нині тримає нашу "кукуху", рятує від непозбувної бентеги, доносить важливі меседжі та за лічені дні закриває мільйонні збори на ЗСУ. Як все це відбувається CEO EdEra Ілля Філіпов розпитає Антона Тимошенка, українського стендап-коміка і сценариста, та відому блогерку і тиктокерку Дашу Кубік. 

Коли: 26 червня, о 19:00

Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17Б

Вартість: вільний донат

Подробиці за посиланням 


СМАЛЬ. Карикатура 2013-2023

Це виставка Олега Смаля – метра української політичної карикатури, архітектора, ілюстратора, нині – арт-директора Муніципальної галереї мистецтв. Роботи автора отримали призи на міжнародних конкурсах карикатури більш ніж в 40 країнах світу і зберігаються в багатьох музеях та приватних колекціях.

Коли: 26 червня - до 16 липня, о 16:00

Де: Музей окупації Києва, вул. Славгородська, 31

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Виставка "ЕНЕЇДА 225"

Присвячена знаковому твору Івана Котляревського. Проєкт приурочено до 225-ї річниці публікації поеми. Значення "Енеїди" – першого літературного твору, написаного розмовною українською мовою, не обмежується суто літературною сферою. Ця бурлескна поема відіграла важливу роль у історії українського націєтворення. Основна ідея виставкового проєкту – показати вплив "Енеїди" на розвиток українського національного руху та національної культури: від появи поеми й до сьогодення. Виставка розкриває контексти появи твору та його позалітературне життя.

Коли: 26 червня - до вересня, о 14:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість: від 50 грн

Подробиці за посиланням 


Виставка-досвід "Ти як?"

Основою цієї виставки є архів мистецтва воєнного стану Українського музею сучасного мистецтва (UMCA), який почав формуватися 24 лютого 2022 року і завершиться в день нашої перемоги. Архівування — стало одним із небагатьох доступних способів спостереження за мистецьким процесом під час війни. Виставка "Ти як?", в якій беруть участь близько 100 українських художників та художниць, — перша спроба поділитись результатами цього спостереження. Мета проєкту — відрефлексувати досвід українців під час повномасштабного вторгнення росії в Україну та зробити крок до формування картини спільного майбутнього.

Коли: 25 червня, о 11:00

Де: Національний центр "Український Дім", вул. Хрещатик, 2

Вартість: від 50 грн

Придбати білети можна за посиланням 

Подробиці за посиланням 


Виставка "Дні, дні"

Ця експозиція про щоденність та ритуали, які стають життєво необхідними у буремні часи. "Дні, дні" – спроба тотальної інсталяції різними голосами мистецтва. На виставці зібрано серії робіт українських авторів та авторок, що пов’язують сьогодення з минулим та майбутнім. Авторів та авторок, твори яких ніби вміють звертати увагу на те, як перебігають дні, вести наш погляд і до самого плину часу, і відкривати "сьогодні".

Коли: 26 червня - до 3 липня, о 10:00

Де: Національний заповідник "Софія Київська"

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням


Персональна виставка фотографа-екстремала

Сергія Тумасова "Terra.Bifurcation"

Це виставка світлин про красу, про життя, про енергію природи, про все те прекрасне, що нас оточує на планеті Земля. Тут представлені фотографії, що були зроблені ще у довоєнних фотоекспедиціях автора, але вперше презентовані на широку публіку. Роботи Сергія Тумасова неможливо сплутати, адже це рідкісні кадри, фотографії-трофеї, на яких залишились унікальні моменти природи та неповторна гра світла на величних пейзажах.

Коли: 26 червня - до 16 липня, о 12:00

Де: Музей Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: від 80 грн

Подробиці за посиланням 


Вистава "А-ля кобеля, або все, що рухається"

Вистава про те, як юнацький спермотоксикоз може прийти в будь-якому віці. Всім нам іноді хочеться, але в молодості хочеться по-особливому сильно. Що робити, якщо вона не дає? Що робити, якщо він просить? Що робити, якщо Ви з найкращим другом бажаєте одну і ту ж дівчину? І чому, якщо коньяк добре входить, то іноді виходить вкрай невдало? А якщо дівчина, яку Ви бажаєте, має над Вами інтелектуальну перевагу? Питань багато, а відповіді різні. Але всі надзвичайно смішні, а іноді геніально дотепні. Вистава змусить забути про чорні смуги вашого життя та перетворить на всі дві години в ідеально білу.

Коли: 27 червня, о 18:00

Де: Театр-студія імпровізації "Чорний Квадрат", Камерний Зал, вул. Січових Стрільців, 5Б

Вартість: від 380 грн 

Квитки за посиланням 


Єдиний показ фільму Олега Сенцова "Носоріг"

та розмова з продюсером Денисом Івановим 

Фільм знятий в 2021 році у копродукції трьох країн. Історія фільму розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой — бандит на прізвисько "Носоріг" втрапляє у лещата українського кримінального світу 1990-х та починає свій кривавий шлях, що приводить його зовсім не туди, куди він очікував. Вас чекає також зустріч та обговорення фільму з кінопродюсером, засновником кінокомпанії "Артхаус Трафік" та кінофестивалю "Чілдрен кінофест", співзасновником Одеського МКФ, членом Української та Європейської кіноакадемій Денисом Івановим. Організатори запросили на показ Олега Сенцова, але він зараз на фронті, тому його поява на події залежатиме від того, чи відпустять його. 

Коли: 28 червня, о 18:00

Де: Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6

Вартість: від 200 грн 

Квитки за посиланням 


Лекція-концерт Old School Ukrainian Funk

Проєкт Old School Ukrainian Funk відроджує цілий пласт української попмузики 60–80-х років, зокрема фанку 70-х, яка була свідомо придушена за часів СРСР і забута після його розпаду. В умовах тоталітаризму українські фанк-пісні не могли мати справжнього фірмового звучання, властивого цьому стилю. Та попри це, вони були на піку тогочасних світових тенденцій і заразом мали свій неповторний колорит. Київський гурт МОВА виконає шедеври тієї епохи в оригінальному звучанні та відкриє слухачам їхнє багатство. Шоумен Альберт Цукренко презентує лекцію, присвячену найпопулярнішим гітам української естради 1960–80-х.

Коли: 28 червня, о 19:00

Де: МЦКМ "Жовтневий Палац", алея Героїв Небесної сотні, 1

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Звітний концерт від академії танцю

Звітний концерт учнів та студентів Київської муніціпальної академії танцю імені Сержа Лифаря. Вас чекає насичена програма, класична музика та класичний танок у виконанні майстрів своєї справи. 

Коли: 29 червня, о 17:00

Де: Національна опера України імені Т. Г. Шевченка, вул. Володимирська, 50

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Тематична виставка картин

"UKRAINIAN SUBURBS" Карло Мерелло Пуппо

Великий друг України, італійський архітектор, митець Карло Мерелло Пуппо багато років досліджує тему взаємовідносин людини з її домом, оточуючим середовищем, агломераціями масивного житла, мінливих у поєднанні, але завжди однакових за змістом, "вуликів дегуманізованого існування". Війна в Україні спонукала Карло Мерелло на створення колекції зображень, присвячених 20 містам України, серед яких Маріуполь, Миколаїв, Ізюм, Донецьк, Запоріжжя, Ірпінь, Херсон, Київ, Суми, Харків, Буча, Дніпро, Гостомель, Бахмут, Луганськ. Бажанням автора стало ще раз нагадати, що на карті світу ХХІ сторіччя є "передмістя", біль яких торкається серця кожного свідомого громадянина Європи. Неймовірна колекція унікальних картин, створених на підтримку України, починає свій шлях з Києва. "Іконостаси" Карло Мерелло є художнім свідченням історій міст і втраченої долі людей, вкраденого життя, зруйнованих мрій мільйонів українців, і покликані показати цей біль світу.

Коли: 30 червня, о 11:00

Де: КМЦ Могилянка,  вул. Іллінська, 9, зала "ПідWall" (укриття)

Вартість: безкоштовно 

Реєстрація за посиланням 

Подробиці за посиланням 


TAYANNA & ALEKSEEV

На вас чекає благодійний концерт найромантичніших виконавців українського шоу-бізнесу - ALEKSEEV & TAYANNA — талановиті артисти, які підкорили серця мільйонів своїми голосами та піснями. Частина прибутку буде передана фонду "Автосіч", який забезпечить потреби постраждалих в Херсонській області. Також будуть доступні благодійні лоти, що додадуть особливого змісту цьому вечору.

Коли: 30 червня, о 18:00

Де: Harvest Restaurant, Обухівське шосе, 50

Вартість: вільний донат 

Подробиці за посиланням 


Мистецький проект "Ті самі слова"

Організатори проекту говорять, що їх виставка про ті самі слова, які треба почути кожному. Це те, що називають "культурний фронт", він не говорить прямими словами, але він говорить, і це дуже важливо. Мистецтво не зобов’язане висловлюватись прямо, але зобов'язане говорити. 

Коли: 30 червня, о 18:00

Де: Галерея мистецтв "Лавра", Лаврський провулок, 7

Вартість: вільний донат 

Подробиці за посиланням 


Концерт Laud

Laud - український музикант, який вже встиг стати невід’ємною частиною фірмової української музики, яку цінують як в Україні так і за її межами. Незмінний голос ТВ-шоу "Танці з зірками" та прорив українського шоу-бізу, він завжди є актуальним гостем будь-якої події. Laud виконає свої хіти "У Цю Ніч", "Вигадав", "2 Дні", "Пробач" та інші. У вартість квитка входить депозит на вечерю у ресторані. 

Коли: 30 червня, о 19:00

Де: Boho. Restaurant, Karaoke, Patio, влу. Федорова, 4

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися