15 освіжаючих літніх коктейлів, які можна приготувати вдома або замовити у барі

Рецепти класичних і менш популярних, але смачних літніх коктейлів з усього світу, які допоможуть освіжитись у спекотні дні

Освіжаючі алкогольні коктейлі - ідеальний спосіб охолодитись у спекотні літні дні. "Коментарі" зібрали кілька класичних та менш популярних, але смачних коктейлів з усього світу. Кожен із них супроводжується оригінальним рецептом, щоб ви могли приготувати їх самостійно, а не лише замовити в улюбленому барі.


Апероль шприц

коктейли, рецепт апероля

Прообраз коктейлю – чоловічий аперитив, який дозволяв уникати сп'яніння. Існує кілька версій, де і як з'явився апероль шприц. Можливо, австрійські військові у Венеції кінця XIX століття змішали вино та газовану воду – таке поєднання дозволяло не напиватися навіть у спеку.

Рецепт:

60 мл лікеру "Апероль"

90 мл прохолодної просічки (ігристе вино)

За бажанням: лід, апельсиновий сегмент для прикраси

Поєднання гіркого Апероля і свіжого просіка створюють ідеальне поєднання в цьому популярному італійському коктейлі. Налийте Апероль в келих з льодом, додайте|добавляйте| просік і обережно розмішайте. Прикрасьте апельсиновим сегментом.


Мохіто

коктейли на лето, рецепт мохито

За однією з версій походження, коктейль був створений ще у 16 столітті. Пірат Сільвіо Суарес Діас першим змішав очеретяний самогон із соком лимона, травами та цукром, таким чином створивши прообраз Мохіто. Ароматика трав добре приховувала запах неякісного алкоголю, а лимон захищав його матросів від цинги.

Рецепт:

50 мл світлого рому

4-6 гілочок свіжої м'яти

2 чайні ложки тростинного цукру

Половина лайма

100 мл газованої води

Лід

У склянці змішайте м'яту, цукор тростини і сік половини лайма. Додати кубики льоду і світлий ром, потім долити газовану воду. Перемішайте і прикрасьте лаймовим коліщатком та свіжою м'ятою.


Джин Гарден

коктейли на лето, рецепт джин гарден

Творці Джин Гардена, лондонські бармени, Ден Варден та Тобіас Гарсія вирішили придумати коктейль, який нагадував би англійський сад. В Англії традиційно воліють мінімально доглядати дерева, кущі і не обмежувати рослинність. Так, щоб наголосити на унікальному духу природи англійських садів, бармени вирішили додати в коктейль нотку овочевої свіжості, використавши огірок.

Рецепт:

50 мл джину

25 мл лимонного соку

15 мл цукрового сиропу

6-8 м'ятних листочків

Пара огіркових дисків

Тонік

Лід

У шейкері змішайте джин, лимонний сік, цукровий сироп, м'яту та огіркові диски. Додайте лід і збийте. Перелийте в келих із льодом, долийте тонік і обережно розмішайте. Прикрасьте гілкою м'яти.


Маргарита

коктейли на лето, рецепт маргариты

За однією з версій, автором коктейлю вважається техаська аристократка Маргарита Сеймес, яка запропонувала гостям на своїй віллі в Акапулько спробувати новий мікс текіли, апельсинового лікеру та соку лайма. Серед гостей був Томмі Хілтон, який зробив рекламу новому коктейлю у мережі своїх готелів.

Рецепт:

50 мл текіли

25 мл лимонного соку

15 мл трипл секу (апельсинового лікеру)

Лід

Сіль або цукор для обсипання краю келиха

Лаймовий меч для прикраси

Обсипте край келиха сіллю або цукром. У шейкері змішайте текілу, лимонний сік і трипл сік із льодом. Перелийте в келих і прикрасьте лаймовим мечем.


Текіла Санрайз

коктейли на лето, рецепт текила санрайз

Вважається, що цей коктейль виник у 30-х роках минулого століття на кордоні Мексики та США. Придумали напій мексиканці на згадку про своїх предків індіанців із племені ацтеків, які пили сік агави на світанку. Коктейль так і називається, бо виглядає як ранкове сонце на горизонті.

Рецепт:

50 мл текіли

100 мл апельсинового соку

15 мл гренадину

Лід

Налийте текілу та апельсиновий сік у склянку з льодом. Поступово додайте гренадин, щоб він осів на дні склянки і створив ефект сонця, що сходить. Не розмішуйте, щоб кольори залишилися розділеними.


Май Тай

коктейли на лето, рецепт май тай

За однією з версій, коктейль вигадав знаменитий бармен Трейдер Вік (Віктор Бержерон) ще 1944 року. Він змішав ямайський ром 17-річної витримки Wray & Nephew, сік лайма, трохи голландського кюрасао, французького орже та карамельний сироп. Коктейль дістався якимсь друзям Віка, які буквально щойно приїхали з Таїті, які спробувавши новий напій вимовили по-таїтянськи: "Май тай - роа ае", тобто "позаземний і найкращий". Так і вигадали назву коктейлю.

Рецепт:

50 мл світлого рому

25 мл темного рому

15 мл апельсинового лікеру

25 мл лимонного соку

25 мл ананасового соку

1 чайна ложка цукрового сиропу

Лід

Апельсиновий сегмент та вишня для прикраси

У шейкері змішайте світлий і темний ром, апельсиновий лікер, сік лимонний, ананасовий сік і цукровий сироп з льодом. Перелийте в келих із льодом і прикрасьте апельсиновим сегментом та вишнею.


Лінчбурзький лимонад

коктейли на лето, рецепт линчбургский лимонад

Рецепт Лінчбурзького лимонаду вигадав у 1980 році ресторатор Тоні Мейсон, який володів закладом у місті Лінчбург, звідси і назва коктейлю.

Рецепт:

50 мл віскі

25 мл лимонного соку

15 мл цукрового сиропу

60 мл газованої води

Лід

Лимонні часточки для прикраси

У келиху змішайте віскі, лимонний сік та цукровий сироп з льодом. Долийте газовану воду і обережно розмішайте. Прикрасьте лимонними часточками.


Джин-фіз

коктейли на лето, рецепт джин-физ

Цей коктейль з'явився у новоорлеанському барі Imperial Cabinet та у 1900-1940 роках. вважався найпопулярнішим коктейлем міста. У автора рецепту Генрі Рамоса була окрема група барменів, які працювали позмінно цілодобово, щоб зробити достатньо порцій для черги охочих.

Рецепт:

50 мл джину

25 мл лимонного соку

15 мл цукрового сиропу

60 мл содової води

Лід

Лимонна цедра для прикраси

У шейкері змішайте джин, лимонний сік та цукровий сироп із льодом. Перелийте в келих, долив содову воду і акуратно розмішайте. Прикрасьте лимонною цедрою.


Мартіні Роял

коктейли на лето, рецепт мартини роял

Точне походження цього коктейлю невідоме, як місце його винаходу називають американські міста Йонкерс, Новий Орлеан, Сан-Франциско.

Рецепт:

50 мл вермуту

100 мл ігристого вина

Лід

Апельсинова цедра для прикраси

У охолоджений келих для мартіні налийте вермут, акуратно додайте ігристе вино. Перемішайте легкими рухами та прикрасьте апельсиновою цедрою.


Джангл Джус

коктейли на лето, рецепт Джангл Джус

Назва коктейлю перекладається як "сік джунглів", а вигадали його на острові Куба. Місцеві бармени, щоб зробити смак джину чи рому більш м'яким додавали до нього сік апельсина чи лимона. Такі коктейлі мали велику популярність у відвідувачів.

Рецепт:

50 мл темного рому

25 мл лимонного соку

15 мл цукрового сиропу

50 мл ананасового соку

15 мл гренадину

Лід

Ківі та апельсиновий сегмент для прикраси

У шейкері змішайте темний ром, сік лимонний, цукровий сироп, ананасовий сік і гренадин з льодом. Перелийте в келих із льодом і прикрасьте ківі та апельсиновим сегментом.


Кловер клаб

коктейли на лето, рецепт кловер клаб

Однойменний клуб було організовано у Філадельфії наприкінці ХІХ століття. Тут збиралися джентльмени із високим статусом у суспільстві. Свої зустрічі клуб проводив у престижному готелі Bellevue-Stratford, де відвідувачам подавали алкогольний коктейль, який назвали на честь шановних зборів.

Рецепт:

50 мл джин

25 мл сиропу цукрової тростини

25 мл лимонного соку

3-4 ягоди малини

Газована вода

Лід

Лимонна цедра для прикраси

У склянці змішайте джин, сироп цукрової тростини, лимонний сік та заздалегідь збиті ягоди малини. Долийте газовану воду, обережно розмішайте і прикрасьте лимонною цедрою.


Хайбол

коктейли на лето, рецепт хайбол

Син і спадкоємець власника винокурні Dewar's у 1892 році забрів із друзями в один із барів Нью-Йорка. Він попросив бармена змішати віскі Dewar's із содовою, лимоном та льодом. Так і з'явився коктейль "Дьюарс Хайбол". З того часу ці віскі часто використовують у процесі приготування популярного коктейлю.

Рецепт:

50 мл віскі

150 мл газованої води

Лимон або лайм для прикраси

Лід

У келих налийте віскі, додайте|добавляйте| газовану воду і лід. Прикрасьте кухлем лимона або лайма.


Fizz Morning Glory

коктейли на лето, рецепт Fizz Morning Glory

Історія виникнення цього коктейлю остаточно не відома. Хтось каже, що, незважаючи на однакові назви та схожі інгредієнти, до класичного Morning Glory він не має відношення. Час створення і зовсім спірне: коливається від кінця XIX століття до 1930-х років. Але один факт залишається незаперечним: вранці він добре прояснює свідомість.

Рецепт:

50 мл скотчу

25 мл лимонного соку

15 мл цукрового сиропу

1 яєчний білок

Газована вода

Лід

Апельсинова цедра для прикраси

У шейкері змішайте скотч, лимонний сік, цукровий сироп та яєчний білок з льодом. Збийте до утворення піни. Перелийте в келих, долийте газовану воду і обережно розмішайте. Прикрасьте апельсиновою цедрою.


М'ятний джулеп

коктейли на лето, рецепт мятный джулеп

1803 року в Лондоні вийшла книга, в якій описується спосіб приготування "М'ятного Джулепа" жителями Віргінії. Подібні факти роблять напій одним із найстаріших коктейлів у світі. На початку XIX століття коктейль особливо сподобався аристократії півдня Сполучених Штатів.

Рецепт:

50 мл бурбону

6-8 гілочок свіжої м'яти

2 чайні ложки цукру

Лід

Гілочка м'яти для прикраси

У келиху розітріть свіжу м'ятку з цукром. Додати лід і налити бурбон. Акуратно розмішайте і прикрасьте гілкою м'яти.


Еспресо мартіні

коктейли на лето, рецепт эспрессо мартини

Одна з клієнток попросила бармена Діка Бредселла коктейль, який зміг би "розбудити та розбурхати" її. Тоді найпопулярнішим алкоголем була горілка, а перед очима бармена постійно маячила кавоварка - у результаті він поєднав одне з одним і став автором класичного рецепту.

Рецепт:

50 мл горілки

25 мл кавового лікеру

25 мл свіжого еспресо

10 мл цукрового сиропу

Лід

Кавові зерна для прикраси

У шейкері змішайте горілку, кавовий лікер, свіжий еспресо та цукровий сироп із льодом. Струсіть добре. Процідіть у келих і прикрасьте кавовими зернами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися