Коктейлі на основі віскі: рецепти, як приготувати вдома

Зібрали найпростіші, але смачнючі коктейлі на основі віскі.

Віскі – це один із найбільш унікальних видів спиртних напоїв, який завоював визнання в усьому світі. Його насичений смак та аромат стали ідеальною основою для безлічі коктейлів, які сполучають у собі класичний характер віскі та непередбачуваність міксологічних експериментів. У цій статті, разом із Telegram-каналом "Сам собі сомельє" дізнаємось історію виникнення віскі, а також запропонуємо вам кілька чудових рецептів коктейлів на основі цього благородного напою, які можна приготувати вдома чи замовити в барі. 


Історія віскі: від монастирів до сучасності

Історія віскі налічує кілька століть. Перші згадки про виготовлення віскі датуються далеким 15 століттям. Вважається, що монахи виробляли його в монастирях Шотландії та Ірландії, використовуючи знання про дистиляцію, що були передані їм зі Сходу. З часом технології вдосконалювалися, і віскі ставав популярнішим як на островах, так і за їхніми межами.


Рецепти коктейлів на основі віскі

picture

Віскі – це не лише напій, це культура, смак та історія. І в світі коктейлів він грає особливу роль, додаючи неповторність і вишуканість кожному келиху. Зазирнувши у минуле, ми побачили, як цей благородний напій здобував своє місце під сонцем, а з сучасними коктейльними рецептами ми можемо продовжити цю історію, додаючи до неї нові глибини смаку та задоволення.    


Олд-Фешнд

Інгредієнти: 60 мл віскі, 1 кубик цукру, 2-3 краплі ангостури біттерс, апельсинова цедра

Як готувати: Великий склянку наповніть кубиком цукру та змішайте з біттерс. Додайте трішки води та дрібно зламайте кубик цукру. Додайте віскі та деякий лід. Потім прикрасьте апельсиновою цедрою.


Мінт Джулеп

Інгредієнти: 60 мл віскі, 4-5 гілочок м'яти, 15 мл простого сиропу, лід

Як готувати: У склянці зламайте м'яту разом з простим сиропом. Додайте віскі та лід. Добре перемішайте, щоб м'ята виділила аромат. Прикрасьте гілочкою м'яти.


Віскі Сауер

Інгредієнти: 60 мл віскі, 30 мл лимонного соку, 15 мл простого сиропу, 1 яйце (опціонально)

Як готувати: У шейкері зламайте лід разом з усіма інгредієнтами. Сильно струсіть, щоб утворилася піна. Перелейте у склянку для коктейлю.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися