Корисно знати: 7 музеїв Києва, які можна відвідати безкоштовно

Огляд музеїв Києва, в яких щомісяця є безкоштовні дні для відвідування

Двері культурного розмаїття Києва широко розкриваються перед тими, хто бажає побачити скарби минулого, зануритися в світ мистецтва та насолодитися неповторними моментами історії. І найкраща новина полягає в тому, що не обов'язково платити, щоб відкрити ці двері. 

"Коментарі" зібрали музеї Києва, де щомісяця проводять безкоштовні дні для відвідування. Цей огляд допоможе вам відкрити для себе світ мистецтва, історії та культурної спадщини без обмежень, розширюючи горизонти свого розуму.


Національний музей історії України у Другій світовій війні

Усю діяльність Меморіалу спрямовано на те, щоб допомогти людям зрозуміти витоки трагедій, які несуть війни, показати шляхи їх відвернення, розкрити історичну правду про жертовність і подвиг українського народу в борні проти нацизму, сприяти патріотичному вихованню громадян, зокрема молоді.

Адреса: вул. Лаврська, 27

Безкоштовний день: останній вівторок місяця для всіх категорій відвідувачів (крім експозицій Гелікоптера Мі-24 і літаків Лі-2, МіГ-23 та екскурсійного обслуговування)

Подробиці за посиланням 

 

Музей Ханенків

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвара Ханенків – чільний музей світового мистецтва в Україні. Музей презентує найзначніші колекції мистецтва Європи, Азії та Давнього світу в Україні. "Серцем" музею є художнє зібрання видатних українських колекціонерів та благодійників кінця 19 – початку 20 століття.

Адреса: вул. Терещенківська, 15-17

Безкоштовний день: перша робоча середа місяця

Подробиці за посиланням 


Музей становлення української нації 

Це перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями. Всі експозиції зроблені на основі історичних досліджень та мають наукове обґрунтування. Над експозицією працювали історики, археологи, етнографи, скульптори, дизайнери. В основі музею – історичні факти, спрямовані на пробудження національної свідомості українців, підняття самооцінки нації, відчуття гідності та патріотизму.

Адреса: вул. Лаврська, 27, вхід з вул. Запечерної

Безкоштовний день: кожної останньої п'ятниці місяця

Подробиці за посиланням 


Музей "Київ у мініатюрі"

Парк мініатюр у Києві – моделі реальних місць у масштабі 1:33, а це означає, що людині зі стандартним зростом найвищі експонати доходять приблизно до пояса. Тому їх так люблять діти та із задоволенням міряються зростом зі скульптурою "Батьківщина Мати", а вищі – з київською телевежею.

Адреса: пр-т Броварський 9В, біля Ресторану "Млин" (Гідропарк)

Безкоштовний день: кожен понеділок відвідування парку безкоштовне для пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій, багатодітних сімей за наявності відповідного посвідчення

Подробиці за посиланням 


Музей Івана Гончара

Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара" – це відкритий культурно-мистецький заклад освітнього, наукового та рекреаційного типу, що своєю діяльністю сприяє спадкоємності досвіду і знань у сфері традиційної народної культури. Музей створений на основі етнографічної збірки та на засадах суспільно-культурної діяльності Івана Гончара. 

Адреса: вул. Лаврська, 19

Безкоштовні дні: остання п'ятниця місяця – день відкритих дверей; кожна неділя – безкоштовний вхід для учнів та студентів; кожна середа – безкоштовний вхід для власників "Картки киянина"

Подробиці за посиланням


Музей гетьманства

Це державний культурно-освітній та науково-дослідний заклад історичного профілю. Тут зосереджені пам’ятки матеріальної та духовної культури пов’язаних з історією та традиціями козацько-гетьманської доби.

Адреса: вул. Спаська, 16Б

Безкоштовний день: остання п'ятниця місяця

Подробиці за посиланням


Національный музей історії України 

За кількістю і значенням колекцій Національний музей історії України є одним із провідних музеїв України. Його фондові зібрання нараховують понад 800 000 експонатів. Це світового значення археологічні та нумізматичні колекції, етнографічні зібрання, колекції зброї, пам’яток декоративно-ужиткового мистецтва, рукописів, стародруків, творів живопису та графіки, реліквії українського національно-визвольного руху ХХ ст. Вони відображають історію України від найдавніших часів до сьогодення.

Адреса: вул. Володимирська, 2

Безкоштовний день: останній понеділок кожного місяця

Подробиці за посиланням 


Радимо перед тим, як йти до обраного музею, обов'язково зателефонувати і дізнатися, чи не змінили там графік безкоштовного відвідування. Виставки та різноманітні заходи, що періодично відбуваються у музеях, можуть зміщувати безкоштовні дні відвідування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


[email protected]

25 серпня 2023, 12:31

Неправильна інформація про роботу "Музей становлення української нації". Зв'яжіться з нами терміново! 099 015 04 52 або 380677396464

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися