У Києві привласнили “Готель Баккара”: подробиці схеми (ФОТО)

Покупець оформив право власності не сплативши повну вартість судна

Директор підприємства привласнив судно “Готель Баккара” у Києві. Зловмиснику повідомили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Директору підприємства інкримінують вчинення обману в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). 

За даними слідства банк, який виступав власником судна "Готель Баккара", уклав з підприємством договір його купівлі-продажу. Покупець, відповідно до умов, повинен був передати частину коштів продавцю у день укладання угоди, іншу (більшу частину) – до визначеної календарної дати.

“У день підписання договору директор підприємства перерахував частину коштів банківській установі. Право власності на судно мали оформити лише після сплати покупцем повної вартості”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Однак підприємець, не маючи фінансової можливості виконати умови договору, подав до державних органів завідомо неправдиві документи та інформацію оформив право власності на судно “Готель Баккара”. При цьому повну вартість об'єкта покупець не сплатив. 

У результаті вчинених махінацій товариство незаконно заволоділо готелем. За готель потрібно було заплатити 28 млн грн, а покупець заплатив лише 9 млн грн. Надалі, підприємство намагалося продати готель, щоб убезпечити себе від претензій законного власника. Також віддати як заставне майно під іпотеку.

 “Верховним судом в рамках цивільного судочинства всі незаконні реєстраційні дії підприємця скасовані та визнано законним власником судна банк, який вже ліквідовано і від імені якого діяли уповноважені особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”, - повідомили у прокуратури.

Чоловіку повідомили про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. А  на готель наклали арешт, щоб не допустити можливого подальшого продажу об'єкта.   

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зловмисники ошукали з працевлаштуванням 74 людини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися