Київський зоопарк: чим цікавий, чому туди варто поїхати і як до нього дістатися (фото)

Київський зоопарк - місце, де можна подарувати собі і дітям яскраві враження на весь день. До того, зовсім недавно Київський зоопарк серйозно оновився - там провели масштабну реконструкцію, так що тепер він виглядає зовсім по-іншому.

Тому журналісти Коментарів вирішили про те, чим цікавий Київський зоопарк, де він знаходиться, як до нього доїхати, які тварини там живуть і чому зоопарк таки варто відвідати.

Як і коли побудували Київський зоопарк

Він був заснований в 1909 році. Цікаво, що раніше зоопарк був ні біля Київського політехнічного інституту, а на території Ботанічного саду ім. Фоміна. На проспект Перемоги вольєри перенесли через чотири роки після заснування зоопарку, тут він знаходиться і до цього дня.

Київський зоопарк пройшов шлях від невеликого звіринця до одного з найбільших зоопарків Європи. Його площа дорівнює 34,22 гектара, з яких 21,85 га - експозиційні.

Зоопарк розділений на кілька зон, завдяки чому гості зоопарку можуть цілком і повністю зануритися в місця проживання різних тварин. Після реконструкції, інфраструктура і оформлення були істотно поліпшені і грамотно опрацьовані. Це обов'язково варто побачити кожному киянину та гостю столиці.

На вході ж була встановлена 15-метрова скульптура жирафа, яка швидко полюбилася киянам. А ще в 1968 році, перед зоопарком були встановлені скульптури левів і зубра, авторства Юрія Рубана.

picture

На території зоопарку зараз мешкають найрізноманітніші ссавці, риби, птиці, рептилії, амфібії і комахи. Серед інших, в зоопарку також живуть ведмеді, слони, жирафи, леви і тигри, фламінго, мавпи, папуги, лами і багато, багато інших тварин. Завдяки тому, що в зоопарку проводиться робота по акліматизації в Києві екзотичних тварин, тут можна побачити навіть мешканців тропічних і північних країн.

Як працює Київський зоопарк і скільки коштує квиток?

Графік роботи зоопарку такий: з вівторка по неділю - з 09:00 до 17:00, а в понеділок в зоопарк можна приїжджати з 12 до 17:00.

Коронавірусна епідемія в Києві все ще триває, тому зайти на територію зоопарку можна тільки в захисних масках. Також працівники зоопарку стежать за тим, щоб в зоопарку не було дуже багато гостей. Обмеження на кількість відвідувачів ввели в цілях профілактики.


Вартість квитків для дорослих становить 100 гривень. Удвічі дешевше обійдеться вхід для пільгових категорій відвідувачів. До них відносяться:

- пенсіонери; діти від 5 до 16 років;

- інваліди I і II групи;

- військові строкової служби;

- учасники бойових дій;

- ліквідатори наслідків аварії ЧАЕС I категорії.

Студенти денної форми навчання і власники "Картки киянина" можуть купити квиток за 60 гривень.

Середа в зоопарку - акційний день, коли квиток коштує 50 гривень. А кожну першу середу місяця квитки для багатодітних сімей продаються за ціною 10 гривень за людину. Безкоштовно пройти на територію зоопарку можуть діти до 5 років, діти-сироти до 16 років та інваліди з дитинства у віці до 18 років.

picture

Постійні відвідувачі можуть придбати абонементи. Для дорослих 10 відвідувань обійдеться в 600 гривень, 20 - у 1000 гривень. Для дітей вартість абонементів складе 300 і 500 гривень відповідно.

Купити квитки й абонементи можна в касах зоопарку, або на офіційному сайті zoo.kiev.ua, там же можна ознайомитися з детальним оглядом зоопарку і записатися на екскурсію.

Де знаходиться зоопарк і як до нього доїхати?

Розташований зоопарк на проспекті Перемоги, 32. Орієнтир - Київський політехнічний інститут і Національний медичний університет. Дістатися можна на метро.


Червона лінія, станція "Політехнічний інститут", або наземним транспортом, на автобусах 2, 5, 7, 118, 306, 92H, 93H, 94H, або на маршрутних таксі 189, 228, 427, 429, 465, 518, 575.

Зупинки і станція метро розташовані на проспекті Перемоги, біля зоопарку. Для гостей з особистим транспортом є новий триповерховий паркінг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


вася

3 серпня 2021, 08:44

правильно

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися