Ломбарди у Києві: як отримати швидкий кредит, огляд послуг та основних представників ринку

Розповідаємо усе про роботу ломбардів у Києві

У суспільстві існує безліч способів отримання фінансової допомоги, і ломбарди грають у цьому процесі, напевно, ключову роль. Ці установи надають людям можливість закласти цінні речі в обмін на короткострокову позику. Скористайтеся послугами зручно та відносно безпечно. Видача коштів відбувається миттєво, і для цього, як правило, потрібен лише паспорт. Максимальна втрата – це наданий у заставу об'єкт.

Розповідаємо про те, як функціонують ломбарди, які найпопулярніші мережі працюють у Києві  та принципи їх роботи.


Що беруть ломбарди у заставу?

Найбільш популярним видом застави у ломбарді є вироби з дорогоцінних металів. Проте частка таких позик поступово зменшується. Влітку в ломбард привозять те, що неактуально в цю пору року: шуби, куртки, лижі, обігрівачі та інше. Взимку – велосипеди, самокати, роликові ковзани, вудки. Якщо раніше в ломбард здавались найцінніші речі лише у разі нагальної потреби, то зараз стало звичайним принести побутові прилади або гаджети, щоб тимчасово закрити фінансові труднощі, наприклад, коли затримують зарплату.

Останніми роками ломбарди значно розширили список предметів, які беруть у заставу. Приймають майже все, що має вартість та може бути відносно швидко продано: від ноутбуків та смартфонів до прасок та кухонних комбайнів. Більше того, іноді якийсь гаджет може принести більше грошей, ніж кілька грамів золота чи срібла.


Що не беруть ломбарди?

Незважаючи на різноманітність пропонованих у ломбардах застав, є категорії товарів, які не підлягають прийому. Наприклад, комплектуючі до комп'ютерів, які підлягають перевірці дома, не приймаються. Клієнтам часто відмовляють у прийомі китайських планшетів без заряджання, якщо у них роз'єм живлення не microUSB, а також інших пристроїв без заряджання, особливо якщо вони не включаються.

Уживана техніка для особистої гігієни, така як електробритви та епілятори, не приймається через санітарні норми. Також не приймаються морально застарілі пристрої, які не мають попиту.

Наприклад, ломбарди відмовляються приймати не дзеркальні фотокамери з роздільною здатністю до 8 мегапікселів, плівкові фотоапарати, стаціонарні телефони, факси, кінескопні телевізори, матричні принтери та спеціалізовану медтехніку, яка не продається в аптеках (рентген-апарати, стоматологічні крісла).

Також під забороною прийом будь-якої зброї (холодної, вогнепальної, електрошокерів, пневматики тощо).

Ломбарди не приймають ювелірні кульки з металу різних проб, оскільки неможливо визначити пробу виробу. Заборонено прийняття тварин чи птахів у клітині.

Приймачі стверджують, що зовнішній вигляд техніки важливий, але це залежить від конкретного предмета. Наприклад, мобільний телефон можуть прийняти навіть із явними дефектами корпусу або екрана (подряпини, вм'ятини, потертості, тріщини), головне, щоб він функціонував. А ось цифрову фотокамеру можна здати лише з невеликими вадами.

picture


Скільки коштує здати золото у лобард?

При оцінці виробів з дорогоцінних металів враховується поточна вартість грама металу на конкретний день, вказана на сайті або інформаційному стенді у відділенні ломбарду. Також існують спеціальні онлайн-калькулятори для оцінки приблизної суми, яку можна отримати за виріб з урахуванням певних характеристик, таких як проба, вага та наявність каміння.

Наприклад, у Києві грам золота 585-ї проби на даний час може бути оцінений за 630-650 грн., за наявності пропозицій навіть вище. Якщо запропонують ціну брухту, то виторг не перевищить 580 грн. Срібло оцінюється приблизно у 14-15 грн за грам.


Скільки коштує здати техніку до ломбарду?

Ситуація відрізняється під час застави електроніки. Максимальна оцінка тут може досягати 85-90% ринкової вартості, але в середньому запропонують не більше 60%. Оцінка залежить від стану техніки, її історії ремонтів та справжності по відношенню до заявленого бренду. Цінність ноутбуків, планшетів, цифрових фотоапаратів та іншої електроніки у високому запиті.

Документи та гарантії на техніку не є обов'язковими для пред'явлення, але їх наявність може позитивно позначитися на оцінці предмета.

Сума позики впливає на відсоток: чим вища сума, тим нижчий відсоток, проте, за більш тривалого терміну позики відсоток може бути вищим. Це від маркетингової політики конкретного ломбарду.

picture


Як взяти кредит у ломбарді

При відвідуванні найближчого відділення ломбарду, умови якого здаються найбільш привабливими, обов'язково візьміть із собою паспорт, ідентифікаційний код та предмет, який ви маєте намір закласти. Якщо немає черги, кредитний спеціаліст оцінить ваш заставний об'єкт протягом 10-15 хвилин. Якщо запропонована сума влаштовує вас, укладається договір і вам видають гроші.

При оформленні кредиту підписується контракт, в якому прописані всі умови видачі кредиту, терміни його повернення, викуп застави, а також визначено процентні ставки за користування кредитними коштами.

До відвідування ломбарду варто перевірити на сайті компанії або по телефону, чи приймуть ваш предмет, наприклад холодильник. Можливо, цей вид техніки не приймають, або у конкретному відділенні немає місця для його зберігання.

Великі мережі мають безкоштовні гарячі телефонні лінії для консультацій. Конкуренція на цьому ринку серйозна, і майже у кожної великої транспортної розв'язки або поблизу виходів із метро можна знайти кілька ломбардів поспіль.

Деякі ломбарди готові брати у заставу криптовалюту, надаючи кредит під 0,2% на день з можливістю пролонгації на місяць. При погашенні заборгованості вся сума криптовалюти повертається позичальнику. Автоматизована система відстежує зміни ціни криптовалюти у заставі, що може вплинути на суму позики.


Що буде, якщо не викупити заставу із ломбарду?

Згідно із законом, невикуплені предмети виставляються на продаж за два місяці. Ломбард може проводити продаж самостійно або передати предмет на аукціон спеціалізованої організації.

picture


Основні мережі ломбардів у Києві, у кого які умови

Лобард "Скарбниця" – працює з 1992 року. Зараз це найбільша мережа ломбардів в Україні, яка об'єднує 250 філій у 91 місті. Деякі з них працюють цілодобово і у Києві є 38 таких точок.

Детальніше за посиланням 


Ломбард "Благо" – працює з 1999 року, працює по всій Україні. Об'єднує послуги заставного та беззаставного кредитування населення.

Детальніше за посиланням 


Ломбард "Золота Скриня" працює з 2009 року. Мережа постійно розвивається і зараз відділення працюють у Києві та ще 14 регіонах України. Компанія позиціонує себе як ломбард із найбільш вигідними умовами кредитування.

Детальніше за посиланням 


Ломбард "Оскар" - працює з 2015 року по Києву та Україні. Однією з переваг, які пропонує Ломбард Оскар, є страховка заставного майна на 30 днів.

Докладніше за посиланням 


Ломбард "Ваш Ломбард" - на ринку з 2001 року, працює у сфері редитування населення та надання позик фізичним особам під заставу ювелірних виробів із золота та столового срібла. Сьогодні є одним із лідерів ринку ломбардних послуг у Києві. Відділення знаходяться майже біля кожної станції метро, що дуже зручно.

Детальніше за посиланням 


Ломбард "Комод" - мережа ломбардів заснована у 2009 році, надає послуги у сфері кредитування фізичних осіб. Сьогодні по всій Україні працює понад 200 відділень.

Докладніше за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися