Сиджу вдома, боюся виходити на вулицю без маски, зайвий раз в магазин не вийду. Співачка Алла Кудлай про карантин

Карантин призупинив творче життя багатьох артистів, які звикли виступати наживо. Тому наша бесіда крутиться навколо абсолютно прозаїчних тем: кухня, спорт, онуки. Як і неспішна прогулянка по Дніпровській набережній.


І ні слова про творчі плани, їх поки неможливо спрогнозувати.

- Хочеться вже на сцену, - зі сумною усмішкою каже співачка. - Я втратила в грошах, минулої весни багато концертів було заплановано. За рік жодного не відпрацювала. Мені соромно, як Народній артистці, говорити про свою пенсію. Сума просто образлива. Я в пенсійний фонд плачу з 1976 року. З робіт не звільнялися, а переходила з роботи на роботу. Тоді було таке поняття - безперервний стаж.

Співачка в 2018 відзначила 40-річчя творчого життя. А стажу у неї ще більше.

- І квартиру не від держави отримала, а на гонорар купила - кооперативну. 1990 року на фірмі звукозапису "Мелодія" вийшов мій сольник "Роксолана", моя остання платівка ще в СРСР. А то і далі жила б собі в гостинці. Вид з вікна у мене чудовий - Дніпро, Лавра, Видубицький монастир.

Алла Кудлай

Щоб трошки розрядити обстановку, пропонує заспівати для мене.

Правда, влітку довелося спати Аллі Петрівні з закритими вікнами.

- На Дніпровській набережній надумали щовечора "гонки моторів" влаштовувати, в минулому році я не витримала і поскаржилася на міську гарячу лінію, а то спати з відкритими вікнами неможливо. Хоч мені відповіли, що поліція буде обов'язково стежити і припиняти - як "літали" о 12 годині ночі, так і продовжують літати. "Люди добрі" подумайте про інших, влаштовуйте свої гонки десь в полі, а не посеред спального району.


З ластами по Дніпру

Поки обидва її улюблених басейну закриті. Перший, Палац підводного спорту на Дарницькій площі закрився на карантин, а другий - Дніпро, ще не нагрівся. Коли потеплішає, у співачки почнеться сезон щоденних запливів.

- Я від Дніпра через дорогу живу. Ходжу плавати вранці і ввечері, і не біля берега плаваю, а загрібати подалі, там де широчінь і простір. Мій тренер сказав, що найкраще навантаження при плаванні в ластах. Течія  буває такою, що без ласт і не вигребеш, зносить. Одне тільки "дістає": народ у нас невідповідальній, так і літає перед людьми на водних мотоциклах, щоб покрасуватися наскільки вони круті.

Вдома онлайн освоїла йогу і дихальну гімнастику.

А поки по 2-3 години щодня гуляє на свіжому повітрі.

- Спасибі нашим депутатам, вони дуже впорядкували Дніпровську набережну - чисто, лавочки стоять, пісочок завезли. У церкву заходжу, як-то легше там на душі стає.

Ой, - показує мені в бік ресторанчика на набережній, - місяць тому тут такий прикол стався.

- Ще морози стояли, вийшла гуляти, а на набережній натовп людей, швидка, поліція, рятувальники. Цікавлюся, що трапилося.

Два дорослих мужика, відкололи крижину і вирішили покататися по Дніпру, веслували гілками. А хтось жалісливий їх побачив посередині русла, вирішив, що потрібно рятувати, і викликав МНС. А врятовані ще лаялися, що третій день так розважаються. І знають, де їх до берега приб'є.

Алла Кудлай


Ледачий пиріг від Народної артистки

Актриса чудово готує. Моя колега з "Фактів" кілька років згадувала "чернігівський" борщ в її виконанні, як еталон української кухні. Алла Кудлай народилася в невеликому селі в Ніжинському районі на Чернігівщині.

У багатьох інтерв'ю, вона підкреслює, щоб схуднути - "просто потрібно закрити рота".

- Це тема завжди для мене свята. Я дуже скромно харчуюся, думаю про калорії, намагаюся хліба не їсти, цукерки оминаю, алкоголь вже давно не п'ю - в ньому море калорій. І тому не часто ходжу в магазини. За рік сидіння вдома схудла на 2 кілограми. Після 6 вечора взагалі не їм, - запевняє мене співачка. - Якщо вже дуже хочеться, варю узвар - він втамовує "жагу до їжі". А готувати люблю страшенно, якщо гості приходять, можу за півгодини стіл накрити повністю.

І ділиться "багатим" рецептом перепелів по-східному, які скуштувати у одного олігарха.

Кожну тушку поперчити, посолити, всередину покласти інжир і 2-3 кураги, загорнути кожну перепілку окремо в фольгу і поставити запікати в духовку.

А ще Алла Петрівна іноді, якщо вже дуже хочеться солодкого, балує себе "ледачим" і швидким у приготуванні пирогом.

Яблука, бажано солодкі, почистити і нарізати кубиками. Притушкувати злегка на сковороді з вершковим маслом, корицею і цукром. Беру тонкий бездріжджовий лаваш, кладу його на деко, злегка змащую сметаною. Кладу яблука і скручую лаваш рулетом, злегка мажу зверху розтопленим вершковим маслом і в духовку на 20-25 хвилин.

- Тільки це я можу готувати собі з ранку, - підкреслює співачка. - Після 6 вечора ні-ні.

Алла Кудлай


Ви Віра Брежнєва

Продукти купує співачка на невеликому місцевому базарчику. Там з нею трапився кумедний казус.

- Ми зараз всі стали східними красунями через масок. Ось заходжу, а замість моєї улюбленої продавчині овочів Людочки, якийсь молодий хлопець торгує. Він так довго мене розглядав, оглядав, а потім каже: "Ой, я вас пізнав! Ви, ви ... Віра Брежнєва "... Я мало не впала, тут і господиня лотка підбігла, кричить на сина:" Ти що, здурів ". Весь базар реготав.

Полюбила артистка сулугуні, яким торгує на ятці виходець з Грузії.

- Завжди у нього беру, але пробую. А то буває занадто солоним. Тоді запитую: "Там у вас знову хтось закохався, що солі переклав?".

Алла Кудлай


Для онуків просто Алла

Середню онуку на карантині довелося трохи розважати, адже дошкільні підготовчі гуртки то працюють, то закриті. Бабуся в село до сина Максима вибирається не часто, раз на тиждень. Із онукою намагається побільше бути на свіжому повітрі. Навчила її своїй дитячій лічилці для гри в піжмурки:

"Котилася торба з великого горба, в тій торбі всіх паляниця, кому доведеться, той буде мружитися". Мружитися доводиться частіше бабусі (тут вона злегка підіграє дитині), щоб малеча побільше побігала.

- Я взагалі люблю народні традиції, мене батько з мамою навчили, що можна робити, а що ні. І в прикмети вірю ...

І тут же додає: "Прикмета, яка точно на мені працює: виходячи з дому, якщо в ліфті або на вулиці першим мужика зустріну, то все буде добре, а якщо бабу, то хоч додому вертайся".

- Для своїх онуків я тільки Алла, без жодних тіток і бабусь. Спочатку так мене називав старший онук, Кирило, йому вже 16 років, а тепер і молодша 6-річна Уляна звикла. Спочатку Марта Спіженко, друга дружина сина, намагалася онуку перевчити на більш шанобливу форму звернення, а мені подобається бути "просто Аллою". Аж веселішає на душі.

Правда наймолодший, Андрійко, поки не розмовляє, тільки лепече, йому 6 місяців.

А бабуся через коронавирус його, навіть, на руки брати боїться і в дитячу кімнату заходить виключно в масці.

Алла Кудлай


Кожному поколінню в життя випадає по кілька "бяк"

- Ось сиджу і думаю: кожному поколінню в життя падає по кілька "бяк" - то Чорнобиль, то розвал Союзу, тепер коронавірус. Вірю, що оправи і від цієї напасті, - продовжує Алла Петрівна. - Але потрібно виконувати вимоги, а то ми ще довго на локдауні сидіти будемо.

- Влітку з моєю найкращою подружкою Лідочкою Каменських (мамою Насті Каменських - ред.) відпочивали на морі. Настя взяла нам путівки під Одесу, так там взагалі не одну людину в масці не бачили, все працювало, тільки ми в одні черзі в масках стояли.

Свій день народження в 2020 році Кудлай зустрічала в дуже вузькому колі - син Максим з дружиною та онуками, свати. Правда, і цифра була не кругла.

- Уже кілька років я з обережністю ставлюся до своїх Днів народженням, років багато, - сміється, - пишно не святкую.

Через карантин співачка стала відмовлятися від зйомок. Були запрошення на 1 + 1, в "Ліпсінк батл" на роль Adele співати "Hello", але співачка тоді злегка прихворіла, "тиск скаканув".

- У "Маску" на канал "Україна" звали, але там дуже важко працювати, я побоялася - без доступу до свіжого повітря, маска закриває все. Колеги адже такі безтурботні - дивлюся світську хроніку, вони там "цьом", "цьом", тусуються всі разом, про карантин не думають. Тому і на "Шлягер року" не пішла співати. Боюся я. Як на ФБ новини почитаєш, так страшно стає.

Профіль Алла Кудлай в ФБ має близько 4 тисяч друзів, ще кілька тисяч на неї підписані.

- Там з шанувальниками спілкуюся, з колегами листуюся.

Алла Кудлай


Карантин - час для себе коханої

За словами актриси у неї, нарешті з'явився час на прості життєві дрібниці - "взятися за книжки, що на полицях стоять, а до цього ніколи  півжиття було".

- Класний французький роман недавно прочитала - Анна Гавальда "Просто разом". Він дуже оптимістичний, жити після нього хочеться

Кросворди полюбила, в кіоску на базарчику куплю 3-4 журнали і на набережній сиджу, потроху розгадую. Кажуть, що це добре тренує пам'ять.

В її квартирі щодня звучить музика.

- Класику слухаю, Хуліо Іглесіаса, гітариста Дідюлю (він навіть у мене в машині є), російського співака Андрія Бандера для себе відкрила.

Алла Кудлай


Не вийшла заміж за генерала

У 2012-13 роках "зіркова" преса багато писала про роман Алли Кудлай з високопоставленим російським генерал-лейтенантом. Дізнаюся чому "красива жінка незаміжня" не стала генеральшею.

- Ви ж розумієте, не судилося. Були у нас почуття, але коли почалася війна, я припинила будь-які стосунки, вже 7 років не бачилися, з 2014 року. Хоча, він мені дуже подобався, мені було приємно з ним спілкуватися. Правда, два роки тому дзвонив мені на Новий Рік, вітав і плакав, кричав, що він мене сильно-сильно любить, що його діти пісні мої йому завантажили, слухає, нудьгує!, - паузи між фразами стають все довшими, а в голосі "бринить сльоза". - Але я не можу спілкуватися, я люблю свою країну, свій народ. Так, мені це коштувало почуттів і особистому житті, але, але ... я така. Мені теж дуже боляче ...



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися