Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Зібрали найцікавіші заходи, які відбудуться у Києві цими вихідними, 26 та 27 серпня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Києві. Тут є екскурсії, вистави, концерти, виставки та ще безліч цікавих подій для дітей та дорослих. Обирайте за власним смаком і не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 

Куди піти в Києві на вихідних 26 та 27 серпня:


Вистава "Сон літньої ночі"

За однойменою п'єсою Вільяма Шекспіра. Під час вистави глядачі шукатимуть відповіді на одвічні питання. Коли у пошуках порятунку, правди й ніжності ми ховаємося у мріях? Коли сон випускає найбільші страхи, які ховаємо навіть від самих себе? Коли ми боїмося переходити в царство марень, аби не оживити заповітні мрії, нескорені бажання, яким місце в іншому житті. Коли уві сні безпечніше, ніж наяву? Коли ми не хочемо прокидатися? Чи хочемо, та не можемо? Коли ми сміємося до сліз, але ці сльози ранять наше серце? Що станеться, коли комедія, наповнена силою Квітки Богів, набуде кольору, який був невідомий донині, а наш сміх і наші друзі постануть в іншому світлі? Коли жарти, що лікують, стануть механізмом виживання, захистом від страху й бруду, отрутою для тендітної душі? Яким станемо ми та світ навколо, якщо навіть Боги закриють очі, щоб не бачити світла, яке так потрібне нашій землі?

Коли: 26 та 27 серпня, о 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Марія малює. 100 творів Примаченко

На виставці глядачі вперше побачать сто картин легендарної художниці, адже ці твори з приватної колекції київського мистецтвознавця Едуарда Димшица раніше ніколи не виставлялися.

Сьогодні ми гостро відчуваємо, що і сама Марія Примаченко, її стійкість перед лицем випробувань долі, а тепер і її картини стали символом української незламності. Велику частину експозиції становлять роботи, що стали реакцією художниці на пережите: війну, загибель коханого на фронті, окупацію, бої за Київщину та післявоєнні злидні, Чорнобильську трагедію. Поруч зі знайомими нам образами фантастичних істот та квіткових декоративних панно у картинах акцентується тема боротьби добра і зла, в якій добро незмінно перемагає. Після трагедій війни Марія майже на 10 років полишила малювання, але повернулася, бо творчість була її способом існування. 

Виставку супроводжуватиме публічна освітня програма, розроблена спеціально для проєкту: лекції, обговорення, майстер-класи.

Коли: щодня до 27 серпня, з 11:00 до 19:00 (понеділок вихідний)

Де: Національний центр "Український Дім", вул. Хрещатик, 2

Вартість: 100 грн - повний, 50 грн - пільговий 

Подробиці за посиланням 


Дитяча лялькова вистава "Котик та Півник"

Живуть ці друзі в одній хатинці біля лісу. Котик ходить щодня на полювання, а Півник порається і чекає на нього вдома. Адже хитра Лисичка вже давно мріє впіймати Півника! Щойно Котик іде в ліс, руда - з лісу! Обіцяє Півнику то горошок, то бобове зернятко, тільки визирни з хатки.

Коли: 26 серпня, о 11:00

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Три анекдоти на одну тему"

Комедія-детектив про подружню зраду. На вас чекає циганський танок, пластичні та танцювальні номери і життя у ритмі танго, сповнене пристрастю та емоцій. А головне, неймовірний гумор та іронія з якою актори переживають всі перипетії подружнього життя героїв. Всі проблеми, що виникають внаслідок невірності, доволі життєві та знайомі більшості людей. У нашій вистави впізнати себе зможуть і молоді пари, і подружжя з досвідом. Адже, в житті буває все.

Коли: 26 серпня, о 17:00

Де: Театр на Михайлівській, вул. Михайлівська, 24Ж

Вартість: 500 грн

Квитки за посиланням 


"Kyiv Modern Ballet. Двоє на гойдалці. A сонце сходить щодня!"

yiv Modern Ballet відкриває новий театральний сезон одразу двома виставами: балетом на одну дію за мотивами однойменної п’єси Вільяма Гібсона "Двоє на гойдалці" на музику Й. С. Баха і мексиканської співачки Чавели Варгас та дивертисментом сучасної хореографії "А сонце сходить щодня!". 

"Двоє на гойдалці" – історія кохання, яке через невпевненість, сумніви та непорозуміння між героями зависає у повітрі. Як недосказане речення чи обірване побачення. Постановка – Раду Поклітару.

"А сонце сходить щодня!" – мініатюри в постановці Раду Поклітару та дебютні роботи артистів театру в ампула хореографів. 

Коли: 26 серпня, о 18:00

Де: Київський культурний кластер "Краків", Русанівська набережна 12/2

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "Єдиний Квартал"

Великий благодійний концерт "Сміємося - отже, перемагаємо!". В цей вечір "Вечірній Квартал" та "Жіночий Квартал" об’єднають свої зусилля, щоб подарувати глядачам свято. Це буде подвійний удар гумору, з пародіями, гострими жартами та музичними номерами. Найкращі артисти двох “кварталів” нагадають усім, що гумор - це зброя, і краще за українців ніхто не вміє нею користуватися.   

Коли: 26 серпня, о 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 490 грн

Квитки за посиланням 


Олександр Пономарьов та Михайло Хома. Благодійна вечеря

Благодійна вечеря за участі Олександра Пономарьова та Михайла Хоми (DZIDZIO). У програмі найкращі пісні артистів, а також благодійний аукціон з унікальними лотами від зірок та митців. Ведучий вечора – Юрій Горбунов. У вартість квитка включена вечеря та welcome drink. Збір гостей о 18:00.

Коли: 26 серпня, о 19:00

Де: КВЦ "Парковий", Паркова дорога, 16А

Вартість: від 1990 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча лялькова вистава "Попелюшка"

Казкова історія справжнього кохання. Історія, в якій добрі наміри знаходять свій шлях, а закохані отримують заслужене щастя. У постановці Юрія Сікало є все: і дотепні діалоги, і смішні персонажі, і ніжні та чутливі моменти. А декорація у вигляді казкового замку і гарні ляльки ще не залишили байдужим жодного глядача.

Коли: 27 серпня, о 12:00

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Жизель"

Бідну дівчину Жізель ошукує граф Альберт, який видає себе за звичайного парубка, і звичайно, не каже про свою шляхетну наречену. Коли правда виходить на поверхню, бідна Жізель вмирає від туги,  і її душа перетворюється на вілісу. Так душі дівчат, які зазнали кривди, залишаються у нашому світі і прагнуть помсти. Бідний лісничий Ганс, який теж кохав головну героїню і розкрив обман, стає жертвою містичного танцю. Однак Жізель вирішує врятувати Альберта. Їм не судилося бути разом на цьому світі, але кохання житиме вічно.

Коли: 27 серпня, о 15:00

Де: Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка, вул. Володимирська, 50

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Концерт ансамблю "Гуцулія"

Колектив багато років представляє та охороняє мистецтво гуцулів. Завдяки ансамблю отримали поширення та славу безліч колядок, щедрівок, веснянок. А скільки в репертуарі “Гуцулії” танців, купальских ігор та забав, фрагментів народних традицій та обрядів! Артисти відтворюють кращі зразки мистецтва Прикарпаття.    

Коли: 27 серпня, о 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Драма "Тіні забутих предків"

Містична вистава за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм з Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташовано на вулиці Миколайчука, поруч з будинком, де жив актор, і це ще не всі співпадіння, Режисер вистави Тетяна Матасова все дитинство і юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю прекрасну історію кохання до глядачів.

Коли: 27 серпня, о 18:00

Де: Театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Тіни Кароль

Тіна Кароль була однією з перших українських зірок, яка вийшла маршем на площі європейських міст. Хода почалася з Варшави, далі були Берлін та Лондон. І усюди за співачкою йшов натовп. Здатність Тіни Кароль об’єднувати людей дозволяє їй бути моральним авторитетом для багатьох.  

Коли: 27 та 28 серпня, о 18:00

Де: Палац Україна, вул. Велика Васильківська, 103

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися