Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Зібрали найцікавіші заходи, які відбудуться у Києві цими вихідними, 23 та 24 вересня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Києві. Тут є вистави, виставки, кінопоказ та ще безліч цікавих подій для дітей та дорослих. Обирайте за власним смаком і не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 

Куди піти в Києві на вихідних 23 та 24 вересня:


Дитяча вистава "Мій домашній дикий лис"

Дитяча вистава про любов до Землі. Всі ми мріємо про домашнього улюбленця, а багато хто вже має песика, рибок, кошеня… А от у дівчинки Соні оселився справжній дикий лис. І все було б добре, але Лис Марко втік з лісу і тепер разом з Сонею намагається захистити рідний ліс від вирубки і сміття, а його мешканців — врятувати від загибелі.

Коли: 23 вересня, о 12:00

Де: Театр на Михайлівській, вул. Михайлівська, 24Ж

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія за лаштунки театру та вистава "Врубель"

Ексклюзивний захід від театру "Колесо": цікава прогулянка будівлями театру (пам’ятка архітектури XIX ст.) – екскурсію проводить киянка, подолянка, заслужена артистка України Валентина Бойко. Після екскурсії відбудеться авторська вистава актора Петра Миронова - "Врубель". Вистава про кохання й біль, про радість і божевілля, про пророче ясновидіння душі й сліпоту життя, про падіння та злети, нерозтрачену ніжність і розтрачене життя. Михайло Врубель - відомий художник-символист кінця ХІХ століття. Божа Матір, Сходження Святого Духа на апостолів у Кирилівській церкві, відомі орнаменти Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору й ще багато його монументальних робіт можуть побачити кияни в музеях та храмах столиці. Неймовірні очі святих та демонів Врубеля, які зберігають таємниці щастя й болю великого митця. Про це вистава Петра Миронова Врубель, яку він гратиме для вас.

Коли: 23 вересня, о 13:00

Де: Театр "Колесо", вул. Андріївський узвіз, 8

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Опера "Флорія Тоска"

На вас чекає відома опера Джакомо Пуччіні. Ця постановка - італійсько-український проект, присвячений ювілею Римських договорів і встановленню дипломатичних стосунків між Україною та Італією. Опера великого композитора переносить нас у Рим часів війни з Наполеоном. Тут колишній консул Римської Республіки намагається втекти від страти. Він ховається у соборі, де малює фреску художник Каварадоссі. Митець вирішує врятувати втікача. Але несподівано з’являється Тоска - чарівна співачка, у яку закоханий чи не кожний мешканець Риму. Начальник поліції - один з її прихильників. Він користується ревнивою вдачею Тоски і дізнається, що засуджений знаходиться у домі художника. Каварадоссі арештовують, і той опиняється в полоні у  суперника. Адже підступний барон ладен на все, аби отримати кохання жаданої жінки. Його умова -  прихильність Тоски. За це він обіцяє влаштувати втечу Каварадоссі. Але насправді у начальника поліції зовсім інші наміри... Низка стрімких подій призводить до трагічного фіналу.

Коли: 23 вересня, о 15:00

Де: Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка, вул. Володимирська, 50

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 


Театр тiней TEULIS

Teulis у своїх виставах поєднує висококласну акробатику, театр, оптичні ілюзії, відмінний музичний супровід і приголомшливі відеопроєкції. Шоу "Твоя тінь" - не виключення. Це історія режисера та його шляху до слави. Проходячи крізь творчі невдачі та пошуки нових форм, головний герой таки здобуває бажану нагороду - "Оскар". Шоу містить взаємодію з глядацькою залою - когось з глядачів режисер обере для головної ролі у своїй картині.

Коли: 23 вересня, о 17:00

Де: Національна музична академія Чайковського, вул. Архітектора Городецького, 1-3/11

Вартість: від 190 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча вистава "Кіт у чоботях"

Відома багатьом історія, написана великим казкарем Ш. Перро, не перестає дарувати теплі емоції як дітям, так і дорослим. Дотепний Кіт знову вирушає на зустріч пригодам, щоб виручити свого господаря. Неймовірна історія про відданість і дружбу. 

Коли: 24 вересня, о 12:00

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча вистава "Поліанна"

Вистава за однойменним твором Е. Портер. Дивовижна історія непереборно оптимістичної дівчинки може навчити багато чому не тільки малят, а й дорослих. У ранньому віці Поліанна втратила батьків і потрапила на виховання до рідної тітки, яка була відома суворим характером. Проте особливе бачення цього світу і пошук радості в усьому, що оточує, змінили життя не тільки Поліанни, а й багатьох мешканців міста, які жили своїми буденними клопотами. Адже Поліанна впевнена, що хороше можна знайти навіть у дуже складній ситуації і готова навчити цьому кожного. Рекомендований вік для дітей - з 11 років. 

Коли: 24 вересня, о 16:00

Де: Театр Юного Глядача (ТЮГ), вул. Липська, 15/17

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням


Спецпоказ фільму "Я, НІНА".

Обговорення стрічки з членами знімальної команди

В основу стрічки лягла реальна історія відомої телеведучої Яніни Соколової, яка є продюсеркою та авторкою ідеї фільму. Стрічка розповідає про успішну телеведучу Ніну Сокіл, що дізнається про тяжку хворобу. Ця новина змушує ведучу зрозуміти, що насправді є цінним у житті. Після перегляду стрічки на вас також чекатиме обговорення фільму з членами команди: продюсерками стрічки Яніною Соколовою та Юлією Сінькевич, режисеркою Марисею Нікітюк та виконавицею головної ролі Ксенією Хижняк.

Коли: 24 вересня, о 16:00

Де: Український Дім, вул. Хрещатик, 2

Вартість: 100 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися