Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Зібрали найцікавіші події цих вихідних.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Києві. Тут є екскурсії, вистави, концерти, виставки та ще безліч цікавих подій для дітей та дорослих. Обирайте за власним смаком і не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 

Куди піти в Києві на вихідних 14 та 15 жовтня.


Дитяча лялькова вистава "Троє поросят"

Жили троє братів, троє поросят. Цілими днями вони грали, співали, жартували. І ось, літо підходить до кінця і виникає питання, де ж зимувати. Старші брати нашвидку побудували собі хатки, один з соломи, другий з гілочок, а молодший вирішив будувати з цегли, такий будинок, щоб був як фортеця. Довго потішалися над ним старші брати. Але коли прийшла біда і голодний Вовк намагався дістатися і з’їсти поросят, чий задум був вдалим?

Коли: 15 жовтня, о 12:00

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Дитяча вистава "Хлопчик із бляшанки "

Дуже смішна дитяча комедія. Виявляється, що на пошті можна отримати велику бляшанку, в середині якої сидить хлопчик, якого звати Конрад. Саме це сталося з пані Бартолотті. Але, коли з’являєшся в історії так, як це зробив Конрад, дуже важко усвідомити що значить бути нормальною дитиною. Адже у бляшанці тобі про це не розповідали. І взагалі, після такої ізоляції особливо гостро хочеться бути справжньою людиною. Але як дізнатись, як бути нормальним? І хто саме визначає, що таке норма?

Коли: 14 жовтня, о 16:00

Де: Театр Юного Глядача (ТЮГ), вул. Липська, 15/17

Вартість: від 150 грн 

Квитки за посиланням 


ЕНЕЇДА

"Енеїда" - культова комедія для українців.  Класичний твір в "Берегині"  перетворили  в гостросучасне,  подекуди  на грані  фолу дійство з великою  кількістю фольклорних  пісень  та сучасних  танців. 

Коли: 14 жовтня, о 18:00

Де: театр "Берегиня", вул І. Миколайчука 3А

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава для дітей "Коти-біженці"

Це буде справжня кототерапія для дітей та дорослих. Кошеня на ім'я Персик загубився і потрапив до незвичайного Котячого клубу де живуть "коти-біженці"... І як би сильно Персик не хотів додому, відтепер, він один з них. Як взяти себе в лапи і перестати панікувати? Як замість того аби постійно нюняти - навчитись допомагати і підтримувати інших? Про це добре знають відважна кішка Маруся, невгамовна киця Буся та самовпевнений котан Микола.

Коли: 14 жовтня, о 12:00

Де: Театр на Михайлівській, вул. Михайлівська, 24Ж

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сон літньої ночі"

За однойменою п'єсою Вільяма Шекспіра. Під час вистави глядачі шукатимуть відповіді на одвічні питання. Коли у пошуках порятунку, правди й ніжності ми ховаємося у мріях? Коли сон випускає найбільші страхи, які ховаємо навіть від самих себе? Коли ми боїмося переходити в царство марень, аби не оживити заповітні мрії, нескорені бажання, яким місце в іншому житті. Коли уві сні безпечніше, ніж наяву? Коли ми не хочемо прокидатися? Чи хочемо, та не можемо? Коли ми сміємося до сліз, але ці сльози ранять наше серце? Що станеться, коли комедія, наповнена силою Квітки Богів, набуде кольору, який був невідомий донині, а наш сміх і наші друзі постануть в іншому світлі? Коли жарти, що лікують, стануть механізмом виживання, захистом від страху й бруду, отрутою для тендітної душі? Яким станемо ми та світ навколо, якщо навіть Боги закриють очі, щоб не бачити світла, яке так потрібне нашій землі?

Коли: 14, 15 жовтня, о 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Сімейна екскурсія-квест "Київ - земля козаків"

Протягом прогулянки учасники помандрують мальовничими стежками - від Золотих воріт до Старокиївської гори, дізнаються козацький секрет перетворення будь-якої поразки в перемогу, поговорять про козацьку магію та загадаємо бажання, яке обов'язково збудеться. Крім того учасники послухають про таємні паролі наших національних героїв та навчаться їх застосовувати, розгадають секретні шифри, знайдуть підказки та пройдуть козацькі випробування, під час яких відкриють в собі козацькі таланти, пограють у стародавні ігри, поспівають та весело проведуть час. Під час екскрусії гід розкаже про стратегії ведення козацького бою та хитрощі володіння зброєю.

Також учасники під час проуглянки помилуютсья архітектурою найвідоміших київських споруд, які побудовані за сприяння козаків та, врешті-решт, перевірять, чи справді є нащадками славних лицарів-козаків.

Коли: 15 жовтня, 12:00

Де: Золоті ворота біля пам’ятника Ярославу Мудрому

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія за лаштунки театру та вистава "Врубель"

Ексклюзивний захід від театру "Колесо": цікава прогулянка будівлями театру (пам’ятка архітектури XIX ст.) – екскурсію проводить киянка, подолянка, заслужена артистка України Валентина Бойко. Після екскурсії відбудеться авторська вистава актора Петра Миронова - "Врубель". Вистава про кохання й біль, про радість і божевілля, про пророче ясновидіння душі й сліпоту життя, про падіння та злети, нерозтрачену ніжність і розтрачене життя. Михайло Врубель - відомий художник-символист кінця ХІХ століття. Божа Матір, Сходження Святого Духа на апостолів у Кирилівській церкві, відомі орнаменти Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору й ще багато його монументальних робіт можуть побачити кияни в музеях та храмах столиці. Неймовірні очі святих та демонів Врубеля, які зберігають таємниці щастя й болю великого митця. Про це вистава Петра Миронова Врубель, яку він гратиме для вас.

Коли: 15 жовтня, о 13:00

Де: Театр "Колесо", вул. Андріївський узвіз, 8

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися