Куди піти в Києві на вихідних. Огляд актуальної афіши

Драма "Украдене щастя"

Це одна з найвідоміших п’єс Івана Франка, класика української драматургії, яка не втратила своєї актуальності і в наш час. У режисерському трактуванні Івана Уривського — це пластична драма, оповита містичною атмосферою та сповнена напруженого очікування. Знайомий усім зі школи "любовний трикутник" — Михайло-Анна-Микола, в цій виставі спалахне новою пристрастю та зачарує глядачів містикою. Адже нічний гість Михайло якось підозріло з’являється буквально нізвідки, хоча всі були впевнені, що він давно помер.

Коли: 9 грудня, о 19:00

Де: Театр "Золоті Ворота", вул. Шовковична, 7А

Вартість: 320 грн

Дизель Шоу. Новорічний концерт

Гумор - це зброя, але одночасно і наш захист. Новорічне “Дизель Шоу” - особливо магічна подія, адже відбудеться запис концертів, і можливо, вже в новорічну ніч ви побачите себе в ефірі телеканалу ICTV2. Улюблені актори готують для вас нову програму, яка занурить вас у святкові турботи та хоч ненадовго змусить забути про суворі реалії. Будуть і фантастичні сюрпризи, але про них ви дізнаєтесь вже безпосередньо на концертах.

Коли: 9, 10 грудня, 17:30

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 650 грн

Благодійний вечір-концерт Святослава Вакарчука

Співак запрошує вас на музичну зустріч з розмовами про життя, війну і всіх нас. З початку повномасштабного вторгнення РФ, співак дав приблизно 200 виступів на фронті, в госпіталях, в звільнених від окупантів містах. "З одного боку, можна сказати, що Україні не пощастило, що на її теренах така страшна війна. Ми змушені захищатися, а не спокійно будувати майбутнє. З іншого боку, ми маємо пам'ятати, що всі успішні держави свого часу проходили черезі тяжкі події, боролись за свою незалежність", - сказав Святослав Вакарчук в одному з інтерв’ю.

Кошти від продажу квитків підуть на потреби ЗСУ.

Коли: 9 грудня, 18:00

Де: Палац Україна, вул. Велика Васильківська, 103

Вартість: від 1250 грн

Вистава "Еклери на мільйон"

На вас чекає авантюрна комедія про гроші, щастя та питання, чи можна його купити. Герої цієї вистави переконані, що великі статки - чи не єдина умова стати щасливими. А отже, можна заплатити чималу суму за те, щоб дізнатися особливий секрет фінансового успіху у американського мільйонера. Але іноді все не те, чим здається, і поки аферисти мріють обіграти горе бізнесменів до нитки, сюжет починає закручуватися з неймовірною швидкістю.

Коли: 9 грудня, о 18:00

Де: Театр на Михайлівській, вул. Михайлівська, 24Ж

Вартість: від 500 грн

Концерт DOROFEEVA

Надія Дорофєєва презентує нову програму, яка народилася попри втому, ракетні обстріли та невпевненість у завтрашньому дні. Співачка відверто зізналася, що не розуміє, як українці тримаються у таких умовах. Втім, сама ж не склала руки, а продовжує працювати, їздити з туром по Україні та писати нові пісні. Повномасштабне вторгнення змінило життя усіх українців і DOROFEEVA не виключення. Їй довелося вчитися новим вмінням, пристосовуватися до нових обставин. Все це вплинуло на творчість співачки. На вас чекає атмосферна подія та нові пісні. Частина прибутку від концерту буде направлена на благодійність.

Коли: 9 грудня, 19:00

Де: Stereo Plaza (Стереоплаза), пр-т Валерія Лобановського, 119

Вартість: від 1000 грн

Дитяча вистава "Поліанна"

Вистава за однойменним твором Е. Портер. Дивовижна історія непереборно оптимістичної дівчинки може навчити багато чому не тільки малят, а й дорослих. У ранньому віці Поліанна втратила батьків і потрапила на виховання до рідної тітки, яка була відома суворим характером. Проте особливе бачення цього світу і пошук радості в усьому, що оточує, змінили життя не тільки Поліанни, а й багатьох мешканців міста, які жили своїми буденними клопотами. Адже Поліанна впевнена, що хороше можна знайти навіть у дуже складній ситуації і готова навчити цьому кожного. Рекомендований вік для дітей - з 11 років.

Коли: 9 грудня, о 16:00

Де: Театр Юного Глядача (ТЮГ), вул. Липська, 15/17

Вистава "Мегери"

Травесті-комедія. Їхнім лайкам позаздрять ринкові продавщиці, повії та кондукторки та вахтерки. А їх акторській майстерності можна тільки повчитися. Адже грають наших старіючих кінодів актори-чоловіки. Тому це буде точно весело і несподівано. Старість не завжди приємна річ, а для двох кінозірок 60-хх років - просто страшна. Настільки страшна, що вони ладні знятися у фільмі жахів, аби повернути колишню любов глядачів. А ще - перегризати одна одній горло, згадуючи минуле і колишніх. Коли втрачати більше нема чого, то битва йде не на життя, а на смерть. Разом з тим Рут і Мілдред не втрачають дотепності і сарказму та не жаліють шпильок одна для одної. Та змушують глядачів сміятися без зупину. В головних ролях: Олексій Вертинський та Артем Ємцов.

Коли: 10 грудня, о 18:00

Де: Театр АКТОР, вул. Велика Житомирська (Львівська площа)