Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Куди піти в Києві на вихідних. Огляд актуальної афіши

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Києві. Тут є екскурсії, вистави, концерти, виставки та ще безліч цікавих подій для дітей та дорослих. Обирайте за власним смаком і не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 


Дитяча лялькова вистава "Попелюшка"

Казкова історія справжнього кохання. Історія, в якій добрі наміри знаходять свій шлях, а закохані отримують заслужене щастя. У постановці Юрія Сікало є все: і дотепні діалоги, і смішні персонажі, і ніжні та чутливі моменти. А декорація у вигляді казкового замку і гарні ляльки ще не залишили байдужим жодного глядача.

Коли: 16 грудня о 12:00

Де: Київський академічний театр ляльок, вул. Грушевського, 1А

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Єдиний Квартал. Телезйомка

Станьте учасниками телезйомки великого благодійного новорічного концерту. Ви маєте чудову можливість одним з перших побачити нову святкову програму, яку підготували артисти одразу двох провідних гумористичних колективів країни - "Вечірнього Кварталу" та "Жіночого Кварталу". 

Коли: 16 грудня, 18:00

Де: Центр Культури та Мистецтв НАУ, пр-т Космонавта Комарова, 1

Вартість: від 590 грн

Квитки за посиланням 


Єдиний Квартал. На БІС

Великий благодійний концерт "Єдиного Кварталу" - НА БІС! Два найкращих гумористичних колективи об’єднають свої зусилля, щоб порадувати глядачів. "Вечірній Квартал" та "Жіночий Квартал" продемонструють вам свої найкращі наробітки. Подвійна порція гумору - це у два рази більше задоволення та позитивних емоцій. "Сміємося - отже, перемагаємо!", - лозунг концерту, який демонструє незламність українців та їхню схильність до гумору навіть у важких ситуаціях.  

Коли: 16 грудня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 550 грн

Квитки за посиланням


Концерт гурту "Без обмежень"

Вокаліст гурту Сергій Танчинець згадує, що після перших концертів у київському метро, де люди 20 днів ховалися від російських обстрілів, його команда зрозуміла, що музика потрібна. І простим людям, і самим музикантам. Так почалося музичне волонтерство. За 2022 рік гурт зіграв близько 100 благодійних сольних концертів у рамках туру "Вільні Люди" на підтримку ЗСУ в Україні та за кордоном. 

Коли: 16 грудня, 19:00

Де: Stereo Plaza, пр-т Валерія Лобановського, 119

Вартість: від 1290 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча новорічна вистава

"Сім добрих справ Святого Миколая"

Святий Миколай вже поспішає на зустріч зі своїми маленькими друзями та їхніми батьками. Він неодмінно принесе дива та подарунки, але все не так просто… Адже далеко не всі добре поводили себе увесь рік, і тепер аби отримати бажаний подарунок, глядачам разом з героями казки доведеться особисто виконати сім добрих справ. Поспішайте на веселу, захопливу виставу-гру. Рекомендуємо дітям від 4 до 14 років. 

Коли: 16, 17 грудня, 12:00

Де: Театр на Троєщині, вул. Градинська, 5

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія виставкою "Співіснування темрявою"

Також квиток можна придбати у касі Мистецького арсеналу (один квиток на екскурсію до 8 осіб), вартість 150 грн до вартості вхідного квитка (незалежно від кількості людей у групі). Попередній запис за телефоном: 098 416 4063.

Коли: 16, 17 грудня, 12:00

Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12

Вартість: 150 грн

Квитки за посиланням 


Виставка "ДоДому на Різдво"

Український Дім презентує виставковий проєкт, у якому представлені як музейні твори, так і роботи сучасних майстрів, художників і дизайнерів, котрі переосмислюють, інтерпретують і розвивають українську різдвяну традицію. На виставці можна побачити традиційні одяг і посуд, килими і прикраси, переглянути відео та послухати аудіозаписи старовинних колядок, ознайомитися з роботами видатних майстрів Володимира Шагали та Василя Омеляненка. Експозиція складається з творів із фондів Національного музею народної архітектури і побуту України та Українського Дому, а також з колекції родини Ющенків та низки приватних зібрань.

Тема українського Різдва цього року стала однією з ключових у культурному житті країни. Мільйони людей усвідомлюють свій звʼязок із глибинними шарами культури, спираються на них у пошуках власної ідентичності, відчувають потребу приєднатися до спільного символічного простору.

Життя українців зазнало карколомних змін. Рятівною незмінною точкою залишається традиція. Вона зберігалася в найважчі періоди української історії — часи національно-визвольних змагань і радянського терору, у війни та голодомори. І нині вона стає імпульсом для творчості художників, мандрує вулицями і оселями. Нам вдалося зберегти свою традицію, а тепер вона береже нас. Попри те що сьогодні через повномасштабну війну не всі родини можуть зустрітися за спільним святковим столом, у нас точно є відчуття спільного дому — України. І різдвяний Святвечір об’єднує нас, де б ми не були, — аби ми подарували одне одному дещицю тепла і світла. 

Окрім виставкової, проєкт має потужну освітню складову, що реалізована у текстах та циклі освітніх заходів. Публічна програма включатиме концерти, лекції, майстер-класи для дорослих і дітей. Анонси і розклад подій можна знайти на сайті Українського Дому і на сторінках Українського Дому в соцмережах Facebook та Instagram. Також в одному із виставкових залів Українського Дому працюватиме святкова крамничка з широким асортиментом різдвяних подарунків для рідних і близьких — у ній можна придбати роботи українських майстрів, дизайнерські вироби, книги, сувеніри.

Коли: 16, 17 грудня, 11:00

Де: Український Дім, вул. Хрещатик, 2

Вартість: від 50 грн

Квитки за посиланням 


Вистава дитяча "Де знайти ялинку"

Дитяча зимова вистава за мотивами казок відомого письменника Сергія Козлова. Отже, звірята вирішили зустріти Новий Рік прямо в лісі. Та яке ж свято без ялинки? Пошуки головної прикраси перетворюються на цілу низку пригод. І як завжди буває у гарних казках, вірне рішення може знайти той, хто вміє бути чесним, щирим та любить своїх друзів. Адже новорічні свята так приємно зустрічати з тими, кого любиш!

Коли: 16, 17 грудня, 12:00

Де: Театр Юного Глядача (ТЮГ), вул. Липська, 15/17

Вартість: безкоштовно 

Квитки за посиланням 


Вистава "Сон літньої ночі"

За однойменою п'єсою Вільяма Шекспіра. Під час вистави глядачі шукатимуть відповіді на одвічні питання. Коли у пошуках порятунку, правди й ніжності ми ховаємося у мріях? Коли сон випускає найбільші страхи, які ховаємо навіть від самих себе? Коли ми боїмося переходити в царство марень, аби не оживити заповітні мрії, нескорені бажання, яким місце в іншому житті. Коли уві сні безпечніше, ніж наяву? Коли ми не хочемо прокидатися? Чи хочемо, та не можемо? Коли ми сміємося до сліз, але ці сльози ранять наше серце? Що станеться, коли комедія, наповнена силою Квітки Богів, набуде кольору, який був невідомий донині, а наш сміх і наші друзі постануть в іншому світлі? Коли жарти, що лікують, стануть механізмом виживання, захистом від страху й бруду, отрутою для тендітної душі? Яким станемо ми та світ навколо, якщо навіть Боги закриють очі, щоб не бачити світла, яке так потрібне нашій землі?

Коли: 17 грудня, о 18:00

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20Б

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Скажені гроші, шалена любов та гарячі бублики"

Театральна фантазія за мотивами славетних творів комедійної української драматургії зіграна на сучасний лад. Карколомні викрутаси повсякденного життя, які трапляються з членами однієї фамілії, в цей вечір предстануть перед вами в усій красі: танці навколо грошей, співанки у вищому суспільстві, вдалі і невдалі залицяння, перевдягання та афери, як з рога достатку будуть сипатися зі сцени у глядацьку залу, приваблюючи як молодих, так і не дуже - поціновувачів театрального мистецтва. Для Вас зіграє яскравий акторський склад: Народний артист України -Анатолій Гнатюк, Заслужений артист України - Валерій Астахов, Заслужена артистка України - Ірина Калашнікова, актори театру та кіно - Олександр Сугак, Назар Борушок, Ірина Сопіт, запальна музика у виконанні гурту "По цимбалах", яскраві та вишукані костюми, декорації... та гарячі бублики.От і станеться подія, яка ще довго буде веселити ваш розум та зігрівати душу. Режисер-постановник: Заслужений артист України - Ілля Ноябрьов.

Коли: 17 грудня, 17:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац", Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися