Для ідеального побачення: 17 небанальних подій Києва до Дня закоханих

Огляд афіши Києва на День святого Валентина

У Києві кожен камінчик міста розповідає свої власні історії кохання. А в один день року вулички наповнюються особливою атмосферою романтики та любовних емоцій. Якщо ви не хочете провести День закоханих, як усі, тоді наша добірка романтичних, але небанальних подій Києва - саме для вас. Обирайте за смаком та інтересами, відкрийтеся магічному відчуттю кохання та годі нехтувати цим святом. Любов врятує світ, а отже треба нею займатися в усіх її проявах.

Концерт "Магія кохання"

Неймовірні та проникливі, щирі та пристрасні, відомі та улюблені композиції присвячені найвеличнішому почуттю - коханню. На вас чекають мелодії відомих шедеврів у яскравих аранжуваннях, в супроводі живих інструментів. Виконує академічний камерний хор "Хрещатик" та кавер бенд.

Коли: 14 лютого, 18:00

Де: Київський будинок вчених, вулю Володимирська, 45а

Виставка "За світлом" від сучасних київських художників

Володимира Падуна та Людмили Роздобудько-Падун

"За світлом" - спільний проєкт сімейної пари Володимира та Людмили, що багато років створюють картини у співавторстві, передаючи на полотнах спільні історії, спільні емоції, та поєднуючи свої авторські фундаментальні техніки для написання дійсно визначних робіт. Проєкт має за мету дослідити український феномен світла-духу. Він поєднав роботи, створені протягом 2023 року – року, коли темрява стала фізично осяжною, а світло отримало свою нову ціну і нове значення. Сила духу українського народу - наче світло, і це світло настільки яскраве, що здатне провести нас крізь темряву блек-аутів, знесилень та смерті, до світла, до життя, до відродження, як паросток, який здатен пробивати асфальт, та каміння, що тягнеться до сонця.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: Vakulenko Art Consulting, вул. Костьольна, 8

Вартість: безкоштовно

Вечір поетичних авторських читань зі збірки

"Книга Love 3.0. Любов, що перемагає"

Під час зустрічі ви поринете в атмосферу звучань та віршів, що наповнюють світлом, теплом і любов'ю. Це та сама мова, що складається з приголосних, голосних і ніжності. Запросіть себе, запросіть свою любов, аби бути собою, аби любити. Музичний супровід: Тарас Фенік. Під час презентації можна буде придбати збірку та отримати автографи поетів та поеток.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: G.N.R.T.R, вул. Грушевського, 3

Вартість: вхід за будь-який донат

Кава, книги та настолки

Зіграли б у настілки, але не маєте з ким? Книгарня Zakapelok & Клепка знайшли для вас рішення. Бренд Клепка - це серія патріотичних настільних ігор для великих компаній, які розвивають пам’ять, увагу, а також розширюють світогляд. Правила динамічні та легкі, а сам процес гри зробить із вас затятого та азартного гравця.

Отож, 14 лютого на День закоханих, організатори пропонують вам зібратися у книгарні Zakapelok та у дружній атмосфері пограти у настілки. Це приємна можливість відкрити азарт у собі, потренувати пам’ять та уяву, дізнатися більше цікавого про світ та людей навколо, а найголовніше відволіктися та провести час без гаджетів. Приходьте самі, кличте друзів, а ще беріть домашніх улюбленців. Ігри підійдуть як для дітей, так і для дорослих - кожен проведе час весело.

Коли: 14 лютого, до 22:00

Де: книжкова кав'ярня Zakapelok, вул. Верхній Вал, 62

Вартість: безкоштовно

Подробиці та реєстрація за посиланням

Говори про любов.

Читка віршів Марини Пономаренко

Всі хороші вірші, які існують у світі – вони переважно про любов. Але 14 лютого у вас буде змога послухати такі тексти, в яких концентрація любові трохи вища, ніж зазвичай. Читатимуть: поетка Марина Пономаренко, актори Ігор Іванов, Катерина Кабакова, Максим Зіневич. Також буде музика від Олексія Шлапака та вино від бару "Анжела". Режисура – Тамари Антропової.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: Vabi_buro, сусідні двері з баром "Анжела", вул. Мала Житомирська, 15

Вартість: 400 грн

Танго закоханих. Астор П'яццолла

У день Святого Валентина унікальний вітчизняний колектив Kyivsaxquartet представить програму романтичної та пристрасної музики Астора П’яццолли. Цей аргентинський композитор світового масштабу відомий, зокрема, завдяки своїм танго. Митець із легкістю вплітав у музичну канву своїх творів мотиви національних танців, пропускаючи їх крізь призму свого творчого обдарування. Тож недаремно його вважають основоположником стилю "nuevo tango" (нового танго). Що може бути краще, ніж слухати у прекрасному виконанні добре відомі й улюблені мелодії танго П'яццолли? Краще - лише їх незвичайне темброве перетворення! Саме так, у несподіваному ракурсі – пропонують послухати їх музиканти. Вони виконають не просто перекладення, а представлять своє бачення шлягерів аргентинського композитора.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Поетично-музичний вечір, присвячений творчості

Грігоре Вієру "Любов - єдина правда на землі"

Грігоре Віеру – національний символ Молдови, діамант сучасної літератури, "Лучафер" нашої епохи. В поезії Grigore Vieru головна тема - це любов матері, яка в його розумінні є началом начал. Мама – це рідний дім, рідна земля, рідна мова, а це – цілий всесвіт. Він передає любов до жінки через любов до матері і каже, що Любов – єдина правда на землі. Грігоре Вієру - володар слова і цілитель людських душ. До його поезії звертаються, коли радіють і сумують, у дитинстві та у зрілому віці. Поет словом, добром і любов’ю до ближнього прагнув об’єднати все людство.

Маємо в українському перекладі відомі поезії Грігоре Вієру, які вирізняються майстерним поєднанням ліризму та глибокого драматизму. У них – синівська любов до рідної землі, до рідного слова і пісні, а також до рідної матері. Саме такими є переклади Володимира Пояти віршів "Автобіографічне", "Слово "МАМА", "Мамине слово", "Безкінечна загадка" та ін.

Коли: 14 лютого, 16:00

Де: Публічна бібліотека імені Лесі Українки, вул. Олександра Кониського (кол. Тургенєвська), 83-85

Вартість: безкоштовно

Екскурсія "LOVE STORY

Марії Заньковецької та Миколи Садовського"

Прем'єра відбуватиметься в рамках музейного проєкту, а саме, відзначення у поточному році 170-річчя від Дня народження Першої народної артистки України! Ви почуєте розповідь про драматичну історію кохання двох видатних українських акторів. Стосунки зіркової пари були суперечливими, сильними, складними, зі своїми колізіями, які перегукувалися з сюжетами зіграних п'єс. Сценічні дуети йшли паралельно дуетам у реальному житті. Пані Марія мала багато прихильників серед публіки. Майже вся чоловіча половина театральної трупи в неї була закохана. Проте Марія Заньковецька постійно поверталася до одного єдиного чоловіка, який міг її зраджувати та все одно обожнював протягом всього життя. Під час екскурсії ми поринемо у філософію стосунків та дізнаємося цікаві факти з історії великого кохання та драми геніальних Майстрів українського театру. Екскурсія "18+" за замовленням.

Коли: 14 лютого, 12:00

Де: Музей Марії Заньковецької, вул. Велика Васильківська, 121

Вартість: 250 грн/група та вхідний квиток

Подробиці та реєстрація за посиланням

Музично-поетичний вечір про кохання

У складні часи ніщо так не цінується, як любов. Вона варта всього з чим зустрічається людина, варта болю, розлук та смутку. Бо любов все зцілює, все набуває сенсами. Любов ніколи не перестає бути, ніколи не припиняє жити. Для закоханих не потрібно особливих дат, проте приємно коли є особливий день, щоб зупинитись та відчути: "я люблю, а значить я частина того великого, що є любов’ю світу. Коли моє серце любить - я так само прекрасний як полотна Клімта чи рядки Шекспіра - бо я і є поезія, я і є проза, я і є тисячі років кохання". Актори театру запрошують вас на музично-поетичний вечір присвячений найкращим творам про почуття, що всі ми колись відкрили. Українські та світові шедеври поезії, листи до коханих видатних письменників під акомпанемент фортепіано. Очікується надзвичайно романтичний вечір.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: Pochayna event hall, зал Lounge Space, вул. Степана Бандери, 23а

Вистава "Танго втрьох?.. На Монмартрі"

Французька комедійна вистава. Один паризький нотаріус спокійно дожив до 50-ти років. І саме у день ювілею з ним почали траплятися події, які повністю змінили його життя. Точніше, змусили його повністю змінити погляд на стосунки з близькими людьми. Та й про минуле йому довелося добряче подумати. Ну і без кохання, звісно, не обійдеться. Не зважаючи на легку фабулу і дотепні жарти, наша вистава спонукає подумати про вразливість тих, хто поруч,  і про крихкість довіри і любові.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: Київська фортеця, бульвар Лесі Українки, 12-14

Вечір джазової музики The Love Thing

Чудові джазові пісні про любов виконає тріо Іллі Єресько разом із неперевершеною Українською співачкою Олесею Здоровецькою. Олеся вже понад 10 років мешкає в Ірландії, подорожує світом співаючи Українські пісні, джаз, сальсу, авторську музику тощо. На сцені: Олеся Здоровецька - вокал, Ілля Єресько - рояль, Єгор Абрамов - контрабас, Павло Галицький - барабани.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: 32JazzClub / Old Fashioned Bar, вул. Воздвиженська, 32

Вартість: безкоштовно

Вистава "Роздягайся – будемо… говорити!"

Свіжий хіт від творців дилогії "А-ля Кобеля", які вирішили з властивим їм тонким гумором заглибитися в еротичні відносини між "Ч" і "Ж" і довести, що любов – це нічого більше, ніж секс з перешкодами. І якщо сексу занадто мало, а перешкод занадто багато, то врятувати відносини допоможуть тільки екстра-заходи – наприклад, вчасно витягнутий з шафи в спальні скелетик … Подія має вікове обмеження 18+

Коли: 14 лютого, 18:30

Де: Caribbean Club, вул. Симона Петлюри, 4

Вартість: від 380 грн

Екскурсія "Кохання й пристрасті Стародавнього Києва"

Екскурсія проходить частково у приміщенні — 1,5 години на вулиці і 1 година у затишному ресторані з тематичною грою та частуванням. У вартість входить напій на вибір — глінтвейн, чай або кава. "Гра Престолів" по-українськи або "Кохання й пристрасті Стародавнього Києва" — ви почуєте історії, що цілком могли б лягти в основу захоплюючого серіалу про карколомні події часів нашого Середньовіччя. В стародавньому Києві не лише розбудовували державність, писали закони й зводили храми. Місто ставало свідком кривавої боротьби за владу та полум'яних пристрастей. В цих історіях правдиве й легендарне сплелися в візерунок кохання й зради, ревнощів і вірності, помсти й милосердя. На екскурсії ми дізнаємося, як наші предки кохалися, ревнували, одружувалися й наживали позашлюбних дітей. Прогуляємося по території стародавніх міст Володимира та Ярослава та відчуємо розпал пристрастей давньої доби, а другу частину екскурсії проведемо затишному ресторані, де зігріємося глінтвейном, чаєм чи кавою, а також зіграємо в настільну гру часів Київської Русі.

Коли: 14 лютого, 11:30

Де: кав'ярня "With love", вул. Михайлівська, 21

Вартість: 400 грн, діти до 13 років — 350 грн

Концерт Лілу45

Щодня вона продовжує закохувати в себе своєю щиросердною музикою, відчайдушними текстами та потужним надривним вокалом. На концерті ти почуєш наживо пісні з її альбому "Чорний лебідь", а також інші відомі хіти, такі як "Спробуй купи мене", "Вісім" та інші. Це чудова ідея для романтичного побачення, а також це чудова нагода підтримати ЗСУ, адже концерт має благодійну складову.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: Atlas, вул. Січових Стрільців, 37-41

Вартість: від 750 грн

Концерт гурту "Антитіла"

Великий концерт "Антитіла" у Києві дасть старт всеукраїнському туру гурту. З початку повномасштабного вторгнення РФ музиканти пройшли чималий шлях. Чого тільки не було на ньому. Військова служба на Харківщині, виступ з U2 на станції метро "Хрещатик", благодійний тур країнами Європи. І звісно ж, нові пісні, які стали не просто хітами, а символами боротьби українців проти загарбників.

Коли: 14 лютого, 19:00

Де: Палац Спорту, Спортивна площа, 1

Вартість: від 500 грн

Концерт Laud

Спеціальне музичне шоу до дня закоханих від Laud. Високі місця у чартах стримінгових платформ та шалена кількість переглядів його відео на YouTube свідчать про те, що Laud знайшов свою аудиторію і має з нею міцний зв’язок. Артист популяризує українську культуру у світі, а також активно бере участь у благодійності. Він допомагає як українським військовим, так і переселенцям та тим, хто постраждав внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Коли: 14 лютого, 18:00

Де: Forsage Dance Club, вул. Гарматна, 51А

Вартість: 400 грн

Майстер-клас з малювання. Живопис для двох з келихом вина

На вас чекає майстер-клас з олійного живопису для всіх бажаючих - рівень вміння малювати абсолютно не важливий. Тут немає ніяких правил і немає меж, тільки всепоглинаюча творча енергія. Кількість місць обмежена. В оплату входять всі матеріали та келих вина.

Коли: 14 лютого, 11:00

Де: творча студія "Безмежність", вул. Михайла Стельмаха, 10а

Вартість: 1200 грн