Дозвілля у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Куди піти в Києві на вихідних. Огляд актуальної афіши

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Києві. Тут є екскурсії, вистави, концерти, виставки та ще безліч цікавих подій для дітей та дорослих. Обирайте за власним смаком і не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 


Презентація книжки "Бахмут" і фотовиставка про це місто

picture

Книжка "Бахмут" описує місто в період зими й початку весни 2023 року, в час, коли за нього йшли найінтенсивніші бої. Вона складається з двох розділів. Перший називається "Фіксація" — це репортажі письменника Мирослава Лаюка та світлини фотографа Данила Павлова про воїнів, які тоді захищали Бахмут, і цивільних, які там лишалися. Другий розділ — "Коментування", куди ввійшли есеї Мирослава — роздуми, своєрідні передмови й післямови до історій, описаних у репортажах.

Виставка Данила Павлова складається з фотографій Бахмута 2022 – 2023 рр. Вони не тільки фіксують місто, охоплене війною, його тодішніх жителів та оборонців, а свідчать про те, наскільки важливі документальні зйомки, як зріс їхній рівень в Україні від початку повномасштабного вторгнення. Фотовиставка триватиме з 23 лютого до 8 березня.

Коли: 23 лютого, 17:00

Де: нова книгарня "Сенс", вул. Хрещатик, 34

Вартість: безкоштовно, але є реєстрація за лінком 

Подробиці за посиланням 


Читацький ПЕН-клуб. "Майстер корабля" Юрія Яновського з Мариною Пономаренко

picture

Читацький ПЕН-клуб – це серія розмов з українськими письменниками та письменницями про важливі для них книжки, вплив читацького досвіду на вибір письменницької траєкторії й точки перетину літературних контекстів у просторі й часі. Це буде перша зустріч клубу, впродовж якої письменниця Марина Пономаренко говоритиме про роман Юрія Яновського "Майстер корабля" з кінорежисеркою Марисею Нікітюк та літературознавцем Ростиславом Семковим.

Коли: 23 лютого, 18:00

Де: простір PEN Ukraine, вул. Лук'янівська, 14а

Вартість: вільний донат

Подробиці за посиланням 


KURENI П’ЯТНИЧНІ 

picture

Два електронні артисти. Два представники нової хвилі. AIDENTIQUE та UNDERSOUL. Їх плейлисти – відображення креативності своїх творців, яка дарує меломанам не просто музику, а цілісну історію. Вони відкривають перед аудиторією ворота у світ, де звук стає мостом між яскравою реальністю та дрімотливою уявою. Наші благодійні музичні зустрічі – це не просто традиція, а момент, коли час зупиняється і дозволяє відчувати себе частиною затишного дійства збагаченого приємностями, які вже на наступний ранок займають своє місце у скарбничці спогадів.

Коли: 23 лютого, 18:00

Де: Курені, Паркова дорога, 4

Вартість: безкоштовно, але вітається донат на ваш розсуд

Подробиці за посиланням 


Мультимедійна вистава "Ван Гог. Листи до брата Тео"

picture

Імерсивна вистава-виставка  із зануренням у картини художника. Про Ван Гога можна почути сотні теорій та міфів. Про хворобу, самотність та дивний погляд генія написано безліч статей та книг. Ми ж взяли до вистави лише власні листи художника до найріднішої людини - брата Тео. Коли ти відчуваєш свій шлях, де знайти сили не зрадити свою долю? Як продовжувати робити те, що тобі цікаво, навіть коли в тебе ніхто не вірить? Вистава, яка надихає та дарує сили, наповнює світлом та красою справжнього мистецтва.

Коли: 23 лютого, 18:30

Де: OCHAYNA EVENT HALL, вул. Степана Бандери 23а

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Екскурсія виставкою віял із колекції Олександра Міловзорова

picture

Кураторська екскурсія виставкою віял із колекції Олександра Міловзорова. Чотири десятки виняткових творів досконалості європейських і азіатських виробників ХУІІІ-ХХ століть представлено на виставці. Віяло - об'єкт соціального визнання, улюблений аксесуар жінок вищого світу, ефектне доповнення костюма, знаряддя флірту і вишуканий предмет декоративно-прикладного мистецтва. Згадаємо захоплюючу історію віяла і легенди про нього. Поговоримо про складані віяла пліє та брізе, жорсткі утіви, віяла зі страусового пір`я. Екрани віял розписані справжніми художніми мініатюрами - пасторалі, квіти, алегорії. Часто сюжети взяті зі станкового живопису відомих "галантних" художників. А прикрашені ці маленькі шедеври рідкісними матеріалами - черепаховий панцир, слонова кістка, перламутр, золоті та срібні вставки, камінь. До десятка майстрів працювало над одним віялом, під час виготовлення поєднували розпис, різьблення, інкрустацію, різьбу, позолоту… Розкіш бароко, вишуканість рококо, вигнуті форми модерну застигли у віялах цієї виставки.

Коли: 24 лютого, 14:00

Де: Будинок-музей Тараса Шевченка, провулок Тараса Шевченка, 8а

Вартість: за ціною вхідного білета до музею

Подробиці за посиланням 


Kyiv Modern Ballet. Болеро. Дощ. Раду Поклітару

picture

Вечір одноактних балетів. "Дощ" - це поєднання музики Й. С. Баха та мелодій народів світу. Вистава стала однією з хореографічних мініатюр, які за задумом автора, мали урізноманітнити репертуар театру. Однак разом з тим артисти театру створили щось більше, аніж номер для концертів. Так виникли новели на народну музику, об'єднані прелюдіями і фугами великого композитора. Постановка наповнена тріо, парними танцями та сольними виступами, кожен герой яких, розповідає нам свою власну історію. Так виникла філософська притча, про випадкових людей, об'єднаних у просторі і часі, про натовп особистостей і особистість у натовпі. Про різноманітність культур та ментальностей і загальні людські цінності.

Коли: 24 лютого, 18:00

Де: Київська опера (Театр опери і балету для дітей та юнацтва), вул. Межигірська, 2

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Ліворуч від розлуки, на північ від тебе"

picture

Гостросімейна трагікомедія з одним-єдиним актом! Уявіть собі ситуацію: жінка хоче, чоловік – не дуже. Неймовірно? Тоді уточнимо, що одружені вони вісім років – і все встане на свої місця. Хоча ні, не все. Тому що тепер потрібно розібратися з двома сакральними питаннями: хто винен і що тепер робити! Історія, підглянута в одній родині, історія що починається як побутова комедія, а закінчується…

Коли: 24 лютого, 18:00

Де: культурний кластер "Краків", Русанівська набережна, 12

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "Колискові очерету"

picture

Програма складається з творів, у яких переживання туги та безсилля змінюється світлом та надією. Таке катарсичне сходження додає наснаги та натхнення. У співпраці Національного президентського оркестру з хоровою капелою ім. П. Чубинського прозвучать масштабні твори, які рідко виконуються на київській сцені.

Програма:

Юрій Алжнєв. "Невимовне"

Світлана Острова. Кантата "Безсмертя"

Володимир Зубицький. Лірична сповідь "Моя Україна"

Володимир Зубицький. "Пливе кача" ("Молитва за Україну")

Ірина Алексійчук. Кантата-містерія "Колискові очерету"

Коли: 25 лютого, 19:00

Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Вартість: від 190 грн

Квитки за посиланням 


Зустріч "Книжкового клубу на Паньківській"

picture

Будемо обговорювати "45 ідей для украінських міст. Та будь­-якого іншого міста світу". Автор-куратор: Мікаель Колвілл-Андерсен. Перша книга про післявоєнну відбудову у Європі у двадцять першому столітті.

Цю книгу пронизано духом співпраці. Це довгий перелік чудових ідей для розвитку українських міст, запропонованих групою міжнародних експертів, які сподіваються, що їхні ідеї стануть підтримкою та натхненням у відновленні України.

Коли: 25 лютого, 12:00

Де: вул. Паньківська, 9

Вартість: за ціною вхідного квитка до музею

Подробиці за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися