Куди піти у Києві: найцікавіші події серпня

Огляд афіши Києва на серпня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у серпні в Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки. 

Куди піти в Києві в серпні:


Концерт O.Torvald до 10-річчя альбому "Ти є"

З нагоди 10-річчя альбому "Ти є" O.Torvald дасть великий концерт в арт-просторі V’YAVA в Саду Бажань. Гості концерту почують наживо культовий альбом "Ти є" від початку до кінця. Всім знайомі "Все спочатку", "Крик", "Мовчи", "Сніг", "Все це знов" та решта хітів, перевірених роками, які зазвучать по-новому і повернуть прихильників на 10 років в ностальгічні часи. За майже 20 років діяльності рокери O.Torvald стали важливим явищем української музики: зіграли сотні концертів, виступали на різних фестивалях з такими музикантами як Linkin Park, Garbage, Evanescence, The Rasmus і видали дев’ять студійних альбомів.

Коли: 1 серпня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 800 грн

Квитки за посиланням 

 

Виставка, колаж, інсталяція "Україна та Українці"

Простір виставки створений з фотографій предметів Музею Івана Гончара та українського фольклору. Історичні образи воїнів, які стоять "за спинами" людей зі старих фотографій – козак Мамай, Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький – нагадують, що українці чинили не тільки ненасильницький спротив, а й боролися збройно за право жити на своїй землі своїм розумом. Тонка нитка, що зв’язує нас зі своєю культурою, дає силу колективного досвіду у сучасному світі, розділеному на фрагменти і фракції. Простір виставки – не лінія демаркації українців, а коло, всередині якого кожна людина під захистом роду і своєї землі.

Коли: 1 серпня по 31 жовтня, 10:00-18:00

Де: Музей Івана Гончара, вул. Лаврська, 19

Вартість: 100 грн

Подробиці за посиланням 


Екскурсія "Шістдесятники проти імперії"

Проводять: Ганна Пилипенко та Дмитро Синько/Лілія Єлагіна та Надія Литвиненко. Шістдесятники — це молоді, талановиті представники української інтелігенції 1960-х років, які виступали проти радянського тоталітарного режиму. Вони стали символом відродження та незалежності. Під час прогулянки ви зануритися в захоплюючий світ життя талановитих Ліни Костенко, Василя Симоненка, Василя Стуса, В'ячеслава Чорновола, Алли Горської та інших. Дізнаєтесь більше про їхній внесок у культурну історію країни та роль у формуванні сучасної незалежної України. На екскурсії ми прогуляємося місцями, де творили і жили найвідоміші з наших героїв та відвідаємо бібліотеку, яка є символом шістдесятництва. Поговоримо про них, як про цікавих, веселих і геніальних людей, без пафосу і бронзовості.

Коли: 3 серпня, 12:00

Де: зустріч біля Монумента Незалежності на Майдані Незалежності

Вартість: від 350 грн

Подробиці за посиланням 


ПІДПІЛЬНИЙ СТЕНДАП

У цей вечір виступатимуть:

- Свят Загайкевич. Засновник "Підпільного Стендапу", амбасадор анекдоту про стоматологів, його виступи неможливо забути. Один із Королів Крінжу.

- Ігор Нерівний. Одесит. Ведучий "бла бла подкасту". Глядачі кажуть: "Мало того, шо гарний, так ще й розумний і дотепний дуже зухвала комедія, харош."

- Нікіта Трандафілов. Стендап комік з Одеси, сценарист, кримська цибуля.Переїхав в Київ заради стендапу.

- Джейхун Сафаров. Дуже продуктивний український комік азербайджанського походження.

Коли: 3 серпня, 18:30

Де: Underground stand up club, вул. Золотоворотська, 15

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Конотопська відьма"

"Конотопська відьма" - гучна прем'єра вистави MODERN THEATRE за однойменною сатирично-фантастичною повістю Григорія Квітки-Основ’яненко у постановці Дмитра Рачковського. "… А хто він, той сотник Забрьоха? Так він дурень. Конотопський? Ні, справжній… А Пістряк? Чорт… Теж справжній? А хто його зна… Хіба що відьма…" Сповнена містики справжня Україна…

Коли: 5 серпня, 19:00

Де: Будинок офіцерів, вул.Грушевського 30/1

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Читай. Цілуй". Біжи"

Вистава для тонко відчуваючого глядача, який цінує душевні розмови та мовчання, де суть читається між поглядів. Історія про те, що всі випадкові зустрічі невипадкові. А для того, щоб змінити долю людини - досить подивитися на неї трохи примруженими очима.

Про те, що форми не завжди можуть замінити зміст... Книги потрібно читати, починаючи з обкладинки. Минуле потрібно наздоганяти в сьогоденні. А Віра, Надія і Любов - три абсолютно різні людини... Вас чекає багато життєвого гумору, крутих сюжетних поворотів і незвичайний акторський склад, де мудрість досвіду красиво обрамляється красою молодості.

Коли: 8 серпня, 18:30

Де: Камерний Зал, вул. Січових Стрільців, 5Б

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 


Концерт просто неба АННИ ТРІНЧЕР

Анна Трінчер своїм неповторним голосом та шаленою енергетикою змусить ваше серце битися швидше й розпалить вогонь у ваших душах. Разом з Анною ви зможете заспівати такі хіти, як "Бар за баром", "Колоски", "Цілуй", "Очі" та інші. І особливо для вас співачка заспіває свій новий літній супер хіт "Зі смаком вишні". На вас чекатиме: зелений сад, велика сцена з найкращим звуком і чудова атмосфера.

Коли: 8 серпня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Великий концерт GO_A

GO_A - відомий український електро-фольк колектив, який підкорив серця слухачів у всьому світі після виступу на Євробаченні з роботою "SHUM". Їхній хіт очолив світовий чарт Spotify Top Viral, став першою українською піснею, яка потрапила до Billboard Global 200, та увійшов до трійки найпопулярніших пісень за всю історію Євробачення у щорічному рейтингу ESC TOP 250. Наразі у "SHUM" вже понад 100 млн прослуховувань на Spotify.

Коли: 9 серпня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "На тебе чекає Tinder-сюрприз". Прем`єра

Пікантна комедія з нотками мелодрами та дорослої казки.

Коли ти йдеш на побачення через Tinder (чи яким ви там додатком для знайомств користуєтесь?), на тебе очікує багато сюрпризів. Адже одна справа – довга та романтична переписка, а побачитись вперше наживо – зовсім інша. Може вона на кільканадцять років старше, а він – кілограмів на 20 більший. Або навпаки. Чи вона в описі "забула" написати, що заміжня, а він "не згадав" про своїх трьох дітей. Чи обидва – і те, і інше.

Коли: 9 серпня, 18:30

Де: Культурний центр "Арт-Братислава", вул. Олександра Архипенка, 5

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Музика світів Хаяо Міядзакі

Один з найвидатніших у світі анімаційних режисерів. Автор казок, що однаково цікаві і малим, і дорослим. Володар премій "Оскар" та численних інших світових нагород. Усе це – маестро Хаяо Міядзакі. Справжня мрія стає реальністю! "Віднесені привидами", "Мандрівний замок Хаула", "Принцеса Мононоке", "Навсікая з Долини Вітрів", "Мій сусід Тоторо", "Небесний замок Лапута", "Порко Россо", "Рибка Поньо на кручі", "Вітер дужчає", "Відьмина служба доставки", "Хлопчик і чапля", "Позичайка Аріетті", "Шепіт серця" – усі найкращі анімаційні стрічки, руку до яких доклали Міядзакі та студія Ґіблі, зібрані в одному концерті. Анімаційні шедеври маестро сповнені глибоких сенсів, роздумів про життя, смерть, природу, творіння, любов... Музику з них вважають за честь виконувати найкращі оркестри світу. В Україні ж вона звучатиме вперше.

Коли: 10 серпня, 18:00-20:30

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням 


Маркет знижок у Всі.Свої

На сейлі ви зможете придбати речі з весняних та літніх колекцій зі знижками від 10% до 50%. Сукні та спідниці, костюми різних матеріалів та фасонів, брюки та шорти, футболки та світшоти, сумочки та взуття. Буде дуже багато всього.

Коли: 10-11 серпня, з 10:00 до 20:00

Де: Всі. Свої, вул. Десятинна, 12

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


ZWYNTAR з великим концертом у Києві

З одного боку, музика ZWYNTAR відображає темну атмосферу північноамериканської готики: курні дороги, прострілені капелюхи, полювання на душі та невідворотність покарання. З іншого боку, їхні пісні мають похмурий український присмак та несподівані вкраплення народної манери співу. До програми увійдуть вже добре відомі хіти про життя та смерть, гріхи та спокуту, текілу і кров. Прозвучать і бонусні треки, які гурт виконує лише на своїх живих виступах.

Коли: 11 серпня, 17:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Камерна опера DakhTrio "Стус: Перехожий"

Перформанс створено за віршами Василя Стуса, українського поета, який, опинившись в трагічних обставинах радянського часу, продовжував сталити свій дух і тримати над головою свічку. Навіть у таборах, в яких і загинув. DakhTrio – музичний проєкт музикантів та акторів "ЦСМ ДАХ": Софія Баскакова (голос), Ігор Димов (контрабас, голос), Володимир Руденко (фортепіано, голос). Основною ідеєю проєкту стало покликання дати прозвучати українській поезії так, щоб всі сенси, закладені автором, були почуті і розкриті. Інструментами DakhTrio є голос, музика та театр, але все служить слову. В опері "Стус: Перехожий" жіночий голос звучить як мантра правди, справедливості та жаги до життя. Завдяки музично-драматичній формі розкривається поезія і постать поета, надається нове дихання, що дозволяє сучасному глядачу чуттєво та інтелектуально сприйняти непрості філософські теми, закладені Стусом.

Коли: 17 серпня, 19:00

Де: Національний заповідник "Софія Київська", 

Вартість: за ціною вхідного квитка

Подробиці за посиланням 


Концерт гурту "БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ"

На вас чекають шалено крута атмосфера й улюблені пісні: "Без неї ніяк", "ДИМ", "Весь світ", "Зорі запалали", "Вільні люди"… Впевнені, що цей вечір 100% потрапить у скарбничку улюблених. 

Коли: 18 серпня, 19:00

Де: Курені, Паркова дорога, 4

Вартість: від 600 грн

Квитки за посиланням 


Джаз для дорослих з Олексієм Коганом

На вас чекають: 

– наживо майстерно виконані легендарні композиції;

– невигадані джазові історії з-за лаштунків від Олексія Когана;

– живі музичні ілюстрації у виконанні колективу Jazz in Kyiv Band.

Коли: 22 серпня, 18:30

Де: Caribbean Club, вул. С.Петлюри, 4

Вартість: від 290 грн

Квитки за посиланням 


Великий концерт KADNAY

KADNAY - це український інді-електро-поп гурт, створений у 2012 році двома талановитими музикантами: Дмитром Каднаєм та Пилипом Коляденком. Їхні LIVE-виступи наповнені пристрастю та шаленою енергетикою. На рахунку гурту виступи на відомих фестивалях України та Європи (Atlas Weekend, Sziget, Імпульс, MRPL Fest, Файне Місто тощо), численні номінації та визнання, включаючи перемоги престижних музичних премій. Вони брали участь у національному відборі "Євробачення-2017" з синглом "Freedom In My Mind" та стали фіналістами відбору 2018-го року з піснею "Beat of the Universe".

Коли: 23 серпня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "Моцарт Бріттен Сильвестров. Київські солісти"

Легкість і простота - саме такою є програма "Київських солістів". Зальцбурзька симфонія №3 Моцарта відрізняється стрімкістю та легкістю фактури - а разом із тим жвавістю музичної думки, властивої для юного композитора у його 16 років. Проста симфонія Бріттена не є простою для виконання, а радше щирим та безпосереднім музичним висловлюванням, адже Бріттен узяв за її основу свої дитячі твори, написані у віці 9–12 років. Що характерно, що композитор послуговується у цьому творі класичною музичною мовою часів Моцарта. Збалансує молодечий запал тиха музика Сильвестрова. Її простота - у знайомих гармоніях, наспівних мелодіях, мʼякому звучанню струнних. Ніби щира розмова двох давніх знайомих - музиканта та слухача.

Коли: 26 серпня, 19:00

Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Вартість: від 190 грн

Квитки за посиланням 


Концерт APLAY: Etherwood 

Etherwood - відомий британський продюсер та діджей, хітмейкер з HOSPITAL, власник лейблу Stillness Music, який зарекомендував себе як ключова фігура на світовій drum & bass арені. Його визнані критиками альбоми, такі як "Blue Leaves" та "In Stillness", демонструють його унікальну здатність поєднувати душевні ритми зі складним продакшеном, що принесло йому відданих прихильників і перші місця в музичних чартах.Сам Etherwood невпинно підтримує Україну та українців, дає тут благодійні виступи. "Моє серце, душа, любов і захоплення простягаються на всіх, хто зараз намагається вижити в зоні конфлікту", - каже британець.

Коли: 31 серпня, 14:00 - 22:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 400 грн

Квитки за посиланням 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися