Куди піти у Києві: найцікавіші події вересня

Огляд афіши Києва на вересень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у вересні в Києві. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки.

Куди піти в Києві в вересні:

Концерт FREEDOM JAZZ

FREEDOM JAZZ — популярний кавер бенд, створений у 2008 році в Україні відомою режисеркою та продюсеркою Оленою Коляденко. Джаз-бенд унікальний тим, що складається з 10 професійних дівчат-музикантів: тріо вокалісток, група саксофоністок, трубачка, бас-гітаристка, клавішниця, барабанщиця. Freedom-jazz girls band представляє свої шоу в жанрі джаз-кабаре, який наповнений синтезом музики, танцю та театру. Freedom-jazz завжди подає "під своїм особливим соусом" всі кавер версії. Відомі світові хіти у виконанні Freedom-jazz звучать свіжо та несподівано.

Коли: 5 вересня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 700 грн

Зустріч "Зниклий Київ на старий фотографіях"

На зустрічі пройде фото-екскурс в минуле з переглядом старих фото. Цього разу об’єктом перегляду стане зниклий Київ - будівлі та вулиці, яких більше не існує. Поглянемо як виглядали в минулому київські вулиці і як зникали будинки та цілі квартали. Перегляд фото супроводжується цікавою інформацією й обговоренням. Як завжди будуть показані не тільки відомі та не дуже фото, а і з колекції автора. Лекції проводить Ігор Потабачний, колекціонер, адміністратор сторінки Старі Фото Києва.

Коли: 5 вересня, 19:00

Де: MODI Art&Wine Gallery, вул. Мала Житомирська, 17

Вартість: 300 грн (200 грн з суми - депозит на барі)

Виставка-маркет екзотичних рослин

Буде те, що ви вже знаєте та завжди хочете, а саме: філодендрони, монстери, алоказії, сінгоніуми, спатіфілуми, хойі, аденіуми, антуріуми, маранти, ктенанти, калатеї, пеперомії, папороті, сукуленти, бегонії, видові та духмяні пеларгонії, фіалки, колумнеї, компоненти для субстратів, рослини, що ростуть в скляних ємностях, кашпо з епоксидної смоли, засоби захисту рослин. Але й дещо новеньке понаростало і прагне вийти в світ.

Коли: 6-7 вересня, з 11:00 до 17:00

Де: Київський Міський Будинок Природи, вул. Рогнідинська, 3

Вартість: від 50 грн

Фестиваль ввуличного мистецтва і

Святкування Дня Народження Андріївського Узвозу

Андріївський узвіз — це місце, де переплітаються Сила і Світло, де кожен куточок дихає історією та мистецтвом. Цього року ми вже всьоме збираємося разом, щоб відзначити цю важливу подію!

На вас чекає: чарівна музика Подільського ансамблю "Зернятко", дитячий естрадно-духовний оркестр "Сувенір", неперевершений оркестр "Гармонія", та унікальна музична екскурсія з Капелою Ревуцького — усе це створить незабутню атмосферу. Також приєднаються актори, музиканти, танцюристи, поети, художники, скульптори, ковалі та гончарі — справжні майстри своєї справи. Хедлайнер свята — Київський національний академічний театр оперети, який закрутить нас у магічних вальсах з наймістичнішої сцени світу — балкону Андріївської церкви.

Коли: 7 вересня, 13:00-19:00

Де: Андріївський узвіз

Вартість: безкоштовно

Фестиваль PESDAY

Це той самий масштабний фестиваль для всіх Песлів у Києві. І в цьому разі ще більше активності та розваг. Ще більші зони вільного вигулу для великих та маленьких гостей, з джакузі, басейнами, пісочницями, гірками. Червона доріжка, естетичний бранч, креативні фотозони, пес-шопінг, б'юті-куточки, нові знайомства, показові виступи. І звичайно ж, активності для власників:

виступи топових стендап-коміківтаких як: Настя Зухвала, Даня Повар, Василь Байдак, Роман Щербан та Тарас Стадницький та багато ін.

Коли: 7-8 вересня, з 12:00 до 22:00

Де: Арт-завод Платформа,

GARDEN BEER WEEKEND #3

На вас чекає: 15 крафтових пивоварень та більше 150 сортів пива у зеленому саду; 2 дні пивного лекторію від провідних експертів та українських пивоварів. До освіжаючого келиха — смачна кухня: українська, німецька, італійська, турецька, чеська, американська, грецька. Розважальна програма: 2 сцени з більше ніж 20-ма музикантами та відомими DJ; виставка українських митців; аркадні ігри на ретро-автоматах; безліч настільного футболу, тенісу та баскетболу та поціновувачам PS там буде чим зайнятися. Pet-friendly.

Коли: 7-8 вересня, 13:00 - 22:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Концерт Христини Соловій

Сольний концерт на даху — це зізнання у коханні. Адже нещодавно співачка вже виступала у Києві на Atlas United і зібрала тисячі слухачів на West Stage. Але зустріч 13 вересня буде особлива. Вона для всіх, кому хоча б раз у житті перехоплювало подих від почуттів, хто шукав у лісі в ніч на Купала квітку папороті, для всіх сміливців, які готові слідувати за пориваннями душі. Живі інструменти, неймовірні dream pop та рокові аранжування — і вечір з видом на українську столицю назавжди закарбується у вашій пам’яті.

Коли: 13 вересня, 19:00

Де: Дах Gulliver, Спортивна площа, 1A

Вартість: від 600 грн

Концерт гурту "KAZKA"

Ви їх точно знаєте завдяки хітам "Свята", "Плакала", "М’ята", "Поруч", "Палала",

але "KAZKA" це набагато більше. Вони рекордсмени з понад мільярдом прослуховувань онлайн! Сучасна українська музика, що підкорила світ від Японії до Америки. Цього разу "KAZKA" підготувала особливу програму з несподіваними спеціальними запрошеними гостями. Не пропустіть цю унікальну подію.

Коли: 13 вересня, 18:00

Де: Osocor Residence, вул. Виноградна, 2

Вартість: 500 грн

Юлія Саніна. The HARDKISS — Special Kiss на V`YAVA

Будуть звучати головні хіти The HARDKISS у новому звучанні. Special Kiss — це поєднання м’якого звучання рояля, акустичної гітари, перкусії, віолончелі, духових інструментів та соулового вокалу Юлії Саніної. "Ніколи не приховувала, що готова створити ще щось від себе в іншому музичному жанрі. Special Kiss — це як раз моє творче відображення. Це саме той Kiss від The HARDKISS", — розповідає Юлія.

Коли: 13 вересня, 18:00, 15 вересня, 17:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1 (Сад Бажань, від головного входу праворуч до оранжереї)

Вартість: від 4000 грн та від 1200 грн відповідно до дат

Концерт Міши Крупіна

Міша Крупін – відомий український артист, музикант, автор та виконавець. Вміло жонглює музичними жанрами від хіп-хопу до блюзу, джазу та свінгу. Все це сплітається у неймовірну музичну енергію та особливий стиль Міші Крупіна та його бенду. Нова програма, жива музика, іронічні та сповнені драйву пісні, від яких підгорає у сусідів, але натомість заряджає наших воїнів. Не обійдеться без нової романтичної лірики та драйву від Міші Крупіна, все це ви зможете почути лише наживо. Буде гаряче.

Коли: 14 вересня, 17:00

Вартість: від 600 грн

Маркет "Нові колекції"

Перший маркет нового сезону — "Нові колекції". Будемо разом шукати вбрання для довгих прогулянок під листопадом і дощем. Обирати комфортні светри та кардигани, щоб загортатися в них прохолодними вечорами. Приміряти куртки, жакети та плащі, в яких зустрічатимемося з рідними, вигулюватимемо чотирилапих друзів і поспішатимемо робити важливі справи.

Коли: 14-15 вересня, з 10:00 до 20:00

Де: Всі. Свої, вул. Десятиння, 12

Вартість: безкоштовно

Концерт MÉLOVIN

На Вас чекають вир емоцій і драйв, якими відрізняється MELOVIN! Артист презентує свою особливу програму з головних хітів і нових треків. Один із найвідоміших і найяскравіших співаків нашої країни вміє запалювати і дарувати неймовірні відчуття щастя і ейфорії. MELOVIN допоможе відволіктися від рутини та отримати задоволення.

Коли: 19 вересня, 19:00

Де: Дах Gulliver, Спортивна площа, 1A

Вартість: від 600 грн

Концерт гурту "ТОНКА"

Акустичний концерт ТОНКА. Це київський intelligent-pop проєкт, що складається із вокалістки Олени Карась, саундпродюсера Ярослава Татарченка та ударника Олександра Явдика. В своїй творчості вони органічно поєднують сміливі звукові рішення з глибоким вокалом і проникливою лірикою, а класти стару українську поезію на сучасний саунд почали ще до того, як це стало мейнстримом. "Інтелігентний поп — це наша філософія. У нескладні для сприйняття композиції ми намагаємося закласти більше музичної естетики, ніж є зазвичай у поп-музиці", — каже Ярослав в інтерв’ю "СЛУХ".

Коли: 20 вересня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 400 грн

Творчий вечір Олексія Горбунова

у форматі акустичного квартирника

Талановитий актор, яскравий артист, харизматична особистість – артист Олексій Горбунов в супроводі live band дасть акустичний квартирник лише для 200 гостей. Олексій виконає поезію, старі пісні та душевні композиції. Наживо пролунає музика, взята з дитинства та юності, на якій виросло не одне покоління. Тільки живий звук та щирі емоції.

Коли: 25 вересня, 18:30

Де: Pepper's Club,

Вартість: від 490 грн

Фестиваль "Книжкова країна"

На вас чекає великий книжковий ярмарок, спілкування з авторами, участь у майстер-класах, дискусії експертів, освітні та ігрові зони. Проведіть ідеальний день з друзями, родиною або сам на сам з улюбленими книжками. Подія буде цікава як затятим читачам, так і тим, хто лише знайомиться зі світом літератури.

Коли: 26-29 вересня, з 12:00 до 20:00

Де: ВДНГ, пр. Глушкова, 1

Вартість: безкоштовно

Концерт Наталії Могилевської

Справжнє свято для всіх шанувальників української музики: одна з найвідоміших та найулюбленіших співачок України Наталія Могилевська виступить у культурному просторі V’YAVA. Її багаторічна кар'єра наповнена численними хітами, які полюбили мільйони слухачів: "Полюби мене такою", "Відірватись від землі", "Відправила message", "Ти мені не даєш". Її потужний голос, харизма та неперевершене сценічне виконання завжди викликають бурхливі емоції у публіки. Наталія Могилевська є багаторазовою лауреаткою у премії "Золота Жар-птиця" та "YUNA", а також відзначена численними іншими нагородами. Її внесок у розвиток української музики важко переоцінити — вона активно підтримує молодих виконавців і продюсує нові таланти. З перших днів повномасштабного вторгнення співачка стала до лав волонтерів. За останні роки артистка записала дуже потужний і позитивний новий альбом із хітами: "Я повертаюсь", "Коханий - позивний", "Давай зустрінемо Різдво вдома", "Під ковдрою", "Я вдома", "Ми будем стояти" і пісню "Одне велике серце".

Коли: 27 вересня, 18:00

Де: V’YAVA, пр. Глушкова, 1

Вартість: від 500 грн