Актуально

Топ-7 найдорожчих порід собак у світі (ФОТО)

Вартість деяких цуценят приголомшує

Тисячі років тому собака стала невід'ємною частиною життя людини, проте зараз ця дружба також може приносити прибуток. Розведення породистих собак стало вигідною справою, і вартість цуценя може досягати великих грошей. До списку найдорожчих порід входять різні собаки - від крихітного лоучена до величезного зубатого мастифа.

"Коментарі" зібрали топ-7 найдорожчих порід собак у світі.

Тибетський мастиф

Ця порода собак відома своєю величезною статурою та захисними інстинктами. Цуценя тибетського мастифу можуть коштувати до 20 тисяч доларів США. Собака, що має незалежний, розумний і стриманий характер, має вражаючий зовнішній вигляд і потужний голос, але при цьому вона виступає як відмінний сторож території та надійний захисник для сім'ї. Вага дорослої тварини становить від 64 до 78 кг, а то й до 100. Враховуючи рідкість породи та її характеристики, ціна за цуценя тибетського мастифу може стартувати від 3500 до 6000 доларів, а дорослий пес оцінюється від 14 000 до 20 000 доларів. У Європі тибетські мастифи почали поширюватися з 1847 року, коли майбутній віцекороль Індії подарував королю Вікторії цуценя на прізвисько Сірінга.

Сенбернар

Ця порода собак відома своєю добротою та доброзичливістю. Цуценята сенбернара можуть коштувати до 18 тисяч доларів США. Батьківщиною сенбернара є Швейцарія. Назва породи у перекладі звучить як "собака святого Бернара". Сенбернар відноситься до великих пород сирого типу. Це потужні тварини, вони бувають м'якошерстими та жорсткошерстими. Вага дорослих особин близько 70 кг.

Фараонова собака

Ця порода собак відома своєю давньою історією та граціозним виглядом. Цуценята фараонових собак можуть коштувати до 10 000 доларів США. Тварини мають аристократичну поставу, витончену статуру, і вони досить великі. У загривку їх висота може досягати 63 см, а вага – від 18 до 30 кг. Представники цієї породи легко входять у контакт з людиною і завойовують її довіру, але вони не з тих, хто прислуговуватиме, оскільки мають почуття власної гідності.

Азовак

Ця порода собак відома своєю швидкістю та витривалістю. Цуценята азавака можуть коштувати до 12 тисяч доларів США.

За одними даними, порода з'явилася в середні віки в Азії, звідки й набула свого поширення. За іншою версією, азавак родом із Північної Африки. Порода має характер із вираженою внутрішньою силою, тому при тренуванні цих собак господареві слід мати достатню дозу терпіння. Азаваки не переносять приниження, і їхня гордість не дозволяє їм спокійно реагувати на всілякі фізичні втручання. Для цієї породи важливим є спокійний власник, який готовий поважати незалежність і самостійність цих тварин. Азаваки не ідеальні для сімей з дітьми, і навіть підліткам важко займатися вихованням цієї породи.

Чау чау

Ця порода собак відома своєю м'якою шерстю і лагідною вдачею. Цуценята чау-чау можуть коштувати до 11 000 доларів США. Ця порода собак походить з Китаю і є однією з найстаріших у світі.

Ці собаки володіють високим інтелектом і великою відданістю, але якщо їх сум з господаря переходить в екстремальне, вони можуть стати агресивними по відношенню до інших людей. Однак якщо їх правильно виховати та тренувати, ця проблема легко вирішується. Для цих тварин необхідна фізична активність, тому господарі мають бути готові до регулярних прогулянок.

Лоучен

Ця порода собак відома своєю рідкістю та аристократичною зовнішністю. Цуценята лоучена можуть коштувати до 15 000 доларів США. Лоучен частіше виконують функції компаньйона і є відданими своїй людині. Вони розумні та доброзичливі. Однак у минулому їх, ймовірно, використовували для полювання на гризунів, а також як сторожі.

Самоїд

Ця порода собак відома своєю білою вовною та лагідною вдачею. Цуценята самоєдів можуть коштувати до 14 000 доларів США. Ці тварини, які з'явилися поруч із людиною близько 3000 років тому, отримали свою назву завдяки кочовим племенам. Самоїди – досить великі. Зростання кобелів у загривку - 54-60 см, сук - 50-54 см. Середня маса самоїду коливається від 20 до 30 кг залежно від статі. Вони доброзичливі та розумні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися