Київ отримав вакцину від COVID-19: коли почнеться вакцинація і хто першим отримає щеплення

Київ сьогодні, 24 лютого, отримав 42 600 доз вакцин виробництва Oxford / AstraZeneca (CoviShield). Вакцину передало Міністерство охорони здоров'я України.

Як розповіла під час брифінгу глава Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург, першими від COVID-19 будуть щеплені медпрацівники. Список лікарів вже верифицирован.

"Це члени мобільних бригад, медики, що працюють в лікарнях з хворими COVID-19, співробітники лабораторій, де проводиться аналіз на виявлення вірусу, працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв, і медиків інших установ охорони здоров'я", - сказала Валентина Гінзбург.

Колоти вакцину пацієнтам готові 15 мобільних бригад по імунізації. Вони проходять відповідне навчання на національному рівні по імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer / BioNTech і AstraZeneca. Процедура буде проходити в кабінету тимчасових пунктів вакцинації. Їх обладнали в установах охорони здоров'я та інтернатах.

У черзі на вакцинацію після лікарів - кияни похилого віку (85+). З такими пацієнтами співпрацюють самі лікарі і готують список тих, хто хоче отримати вакцину. Гінзбург зазначає, що в акцінація є добровільною і безкоштовною.

Нагадаємо, що 11 лютого Київ виділив з міського бюджету 140 мільйонів гривень, щоб купити вакцину від коронавируса окремо від МОЗ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися