Важливо

В Україні досі відсутня точна статистика кількості хворих на діабет

Громадська організація "Асоціація лідерів стійкого розвитку" запустила всеукраїнську програму "Врятуй себе життя - перевірити на діабет", метою якої є підвищення рівня обізнаності про діабет і проведення масової перевірки жителів країни на це захворювання.

Громадська організація "Асоціація лідерів стійкого розвитку" запустила всеукраїнську програму "Врятуй себе життя - перевірити на діабет", метою якої є підвищення рівня обізнаності про діабет і проведення масової перевірки жителів країни на це захворювання. Хоча точної статистики захворюваності на діабет в Україні не ведеться. Про це розповіла голова асоціації Олена Зубарєва в ході брифінгу сьогодні, 15 лютого, передають "Коментарі".

"В Україні скринінг на діабет востаннє проводили в 2012 році. Відтоді інтерес до проблеми зменшився. Ми навіть не маємо чіткої статистики щодо кількості хворих", - говорить Олена.

При цьому, як зазначив представник Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький, зараз у світі цукровий діабет діагностують у більш ніж 425 млн людей, а в Україні цей показник більше 1,3 млн осіб.

Крім того, близько 1 мільйона українців взагалі не підозрюють про те, що живуть з цією хворобою. Також Радуцький зазначив, що хворіь на діабет люди мають більш високий ризик розвитку ускладнень при захворюванні COViD-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися