Юна зірка Вероніка Коваленко: Мені дали другий шанс. Скориставшись ним, вирішила, що треба дивувати

У свої 16 років Вероніка Коваленко вже завоювала серця мільйонів слухачів. Юна зірочка, яка сама пише тексти і музику, розповіла виданню «Коментарі» про зйомки в шоу і серіалі, про важливість вірити в свою мрію, а також про те, звідки черпає натхнення і що хоче донести своєю творчістю

Киянка Вероніка Коваленко  одна з найяскравіших представників українського тінейджерського шоу-бізнесу. Про неї вперше голосно заговорили з моменту участі в проекті "Голос.Діті" телеканалу 1+1. Тоді 13-річна дівчинка, яка не в перший раз штурмувала кастинг, підкорила всіх авторським кавером на хіт "Тает лёд". Зараз на YouTube – майже 18 млн переглядів цього відео.

І хоч перемогти в той раз не вдалося, Вероніка отримала відмінний трамплін. І шансом скористалася. З тих пір вона брала участь в Чорноморських іграх, була фіналісткою проектів "YUNA junior", "Хочу в Open Kids", знімалася в серіалі "Кріпосна" (СТБ). Її авторський трек "Поцарапала", за підсумками інтерактивного голосування, став саундтреком до серіалу Fake (Новий канал). Ще Вероніка об'їздила безліч міст в якості музичної гості в рамках фантуру акторів серіалу "Школа".

У неї – активна фанбаза: майже 110 тис. підписників в Instagram, більше 4,8 тис. друзів у Facebook. І - величезний заряд позитиву і музичності, яким юна зірочка щедро ділиться з усіма. Ну, а портал "Коментарі" продовжує ділитися з читачами зоряними одкровеннями. Сьогодні слово – юній зірочці Вероніці Коваленко.

"Поразки можуть або застопорити процес, або стати чудовою мотивацією працювати ще більше"

– Вероніка і музика – як все почалося?

 Музикою я почала займатися з семи років. Здавалося б, цілком звичайна історія, але ні (посміхається). У свої сім років я записалася в студію вокалу за своєю ініціативою. З самого дитинства батьки давали мені право вибору. Пам'ятаю, навіть анкету сама заповнювала. А вже через пару занять прийшла до мами і сказала: "Мені потрібен нотний зошит, олівці і гумки. Буду займатися музикою у Таїсії Михайлівни у такі-то дні". Опиратися мама не стала. Завдяки цим першим крокам я добре розвинула музичний слух, почала розбиратися в силі такту і так далі. Звичайно, на той момент ми не розуміли, яких масштабів досягне просте дитяче захоплення. Але музика мене затягнула  і вже дев'ять років я займаюся улюбленою справою.


– Хтось в сім'ї захоплювався (захоплюється) музикою?

 Ніхто з членів моєї сім'ї професійно не займався музикою. Навіть як такого хобі ні у кого не було. Але ми дуже любимо співати народні пісні на святковому родинному столі.

– На шоу "Голос.Діті", після якого прокинулася знаменитою, ти потрапила лише з четвертої спроби. Чого навчили попередні невдачі? Що допомогло зібратися - і видати потрібний результат?

 Мені було всього вісім років, коли дізналася про перший кастинг на "Голос". Звичайно, я загорілася – потрапити на проект стало моєю мрією. Дійсно, перші три спроби успіхом не увінчалися. Особливо болісно я перенесла третю з них. Але сьогодні, озираючись назад, усвідомлюю, що з кожним сезоном я росла. Коли мені було 13, зрозуміла: поразки можуть або застопорити процес, або стати чудовою мотивацією працювати ще більше. Головне  вибрати правильний шлях. Зібравши всю волю в кулак, я обрала другий варіант. У буквальному сенсі себе запрограмувала пройти сліпі прослуховування. І це вже була не мрія, а мета. Мало хто знає, але і навіть в четвертий раз я могла виявитися "за бортом". Прийшла на прослуховування з піснею, яка розкриває мій вокал: мелізми, високі ноти. Продюсери шоу порахували, що це досить звичайний вибір репертуару. Однак дали мені другий шанс. Скориставшись ним, вирішила, що треба дивувати. Протягом декількох днів ми з моїми педагогами з вокалу перебирали варіанти різних треків. Зупинившись на хіті "Тане лід" групи "Гриби". Мені захотілося його виконати абсолютно по-іншому  в більш романтичній обробці. Це був експеримент, і він виправдав себе.

Марина Кухар у відвертому інтерв'ю виданню "Коментарі" розповіла про особливості телекухні новин, шестиденний марафон недосипання, протиотруту від фейків і про своїх дітей.

Читайте также