У Києві майже всю "підземку" огорнув 4G

У метро на всіх станціях крім однієї працює 4G зі швидкістю більш ніж 40 Мб/с

Сьогодні, 28 жовтня, Київстар, Vodafone Україна і lifecell запустили 4G відразу на 23 станціях київського метро. Про це повідомила "Мінціфра".

Відзначається, що 4G не з'явилося тільки на станції "Теремки", оскільки це нова станція і підключення 4G на ній вимагає більше часу. Тому тепер, на 45 з 46 станціях київського метро і в тунелях між ними є швидкісний мобільний інтернет 4G. А значить, покрита майже вся столична "підземка".

"З початку року Мінціфра брала активну участь в просуванні проєкту та підтримувала мобільних операторів. Адже одна з головних цілей Мінціфрі - за три роки забезпечити доступ до високошвидкісного інтернету для 95% населення країни, основних автодоріг і соціальних об'єктів ", - йдеться в повідомленні.

Проєкт довго не міг початися через бюрократичні проблеми. Однак завдяки спільним зусиллям Мінціфри, мерії, метрополітену, операторів, технологічного партнера Huawei перепони вдалося подолати. Швидкість 4G в метро перевищує 40 Мб / с.

Нагадаємо, в Києві люди протестували проти мереж 5G. Ще 4 серпня протестувальники провели акцію під стінами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку. Люди вимагали не впроваджувати в Україні 5G, щоб зупинити збільшення електромагнітного випромінювання на українців.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися