У Бучу та Ірпінь прибули станції супутникового інтернету Starlink від Ілона Маска

Служити для потреб громадськості

Технологія супутникового інтернету винахідника Ілона Маска прибула до Бучі та Ірпеня Київської області. Тепер там запрацює високошвидкісний інтернет Starlink.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук та міський голова Ірпеня Олександр Маркушин. 

“Отримано для потреб спільноти станцію супутникового Інтернету Starlink від компанії Space X. Цей пристрій має забезпечити доступ до інтернету в зонах активних бойових дій. Істотна допомога волонтерам, медикам та військовим – розраховуємо встановити, як вирішить ситуація у місті”, – написав Федорук.

Федорук також подякував “друзям та партнерам, завдяки яким це стало можливим: Єгор Стефанович та Анара Рафієва.

Як повідомляли "Коментарі", президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання статусу міста-героя Бучі, Ірпеню, Охтирці та Миколаєву.

27 лютого окупантські війська увійшли до Буча. Російські сили складалися з десантників, танків, інженерних елементів та резервів 36 загальновійськової армії. До складу російських сил входили також загін спеціального призначення швидкого реагування (СОБР) та мобільний загін спеціального призначення (ОМОН), два підрозділи поліції спеціального призначення у складі Національної гвардії Росії. Російська артилерія обстріляла місто, пошкодивши кілька будівель та об'єктів інфраструктури. Деякі жителі втратили воду, газ та електрику через обстріл.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися