Як не переїсти на свята: поради американських експертів

Пийте багато води і рухайтесь

Ви переживаєте через набір ваги під час канікул? Ці поради експертів допоможуть вам насолоджуватися сезоном, не набираючи кілограмів і не ненавидівши себе за це пізніше.

Хоча більшість людей люблять (або терплять) святкову музику та проводять час із сім’єю та друзями, смачна їжа може викликати почуття страху та стресу у будь-кого, навіть у найбільш самодисциплінованої людини. 

Багато людей очікують трохи набрати вагу під час святкового сезону і мають відповідну підготовку для вирішення цієї проблеми. Абонемент в тренажерний зал, щоденні прогулянки тощо. Звичайно, не дивно, що тренажерні зали і різні центри схуднення  бачать значний приріст членства та відвідуваності після початку січня. Але як можна заздалегідь підготуватися до святкових застіль, особливо якщо ваша вага і дієта пов’язані з емоційним і психічним станом?

picture

Ось кілька ідей, які допоможуть вам пережити сезон відпусток, не турбуючись про збільшення ваги:

Планувати заздалегідь. Якщо вас запросили на святкову вечірку або сімейне зібрання, візьміть із собою щось легке, наприклад, тарілку з сирими овочами зі шпинатом і йогуртом. І обов’язково перекусіть, перш ніж зануритися в будь-яке святкове печиво, торти чи пироги.

Пийте багато води. Деякі люди випивають склянку або пляшку води перед тим, як відвідати свято, і це добре. Але коли ви приїдете на вечірку, випийте ще одну склянку або пляшку води перед їжею. Це допоможе боротися з синдромом "Я такий голодний і мушу з’їсти все, що побачу".

Слідкуйте за вживанням алкоголю. Переконайтеся, що ви п’єте воду між будь-якими алкогольними напоями. Це забезпечить вам гідратацію, а також уповільнить роботу між напоями. Наскільки легко захотіти спробувати всі страви, які перед вами, так само легко захотіти спробувати різні алкогольні напої: просекко, пунш, вино. Пам’ятайте, що алкоголь може саботувати ваш самоконтроль і ввести в оману думку, що у вашому шлунку все ще є місце для ще кількох шматочків пирога.

picture

Їжте повільно. Ви з тих людей, які наповнюють свої тарілки такою кількістю смаколиків і їдять їх, ніби це конкурс? Пригальмуйте і пам’ятайте, що це не гонка. Занадто швидке харчування є основною причиною того, що люди переїдають. Вашому мозку може знадобитися від 15 до 20 хвилин, щоб надіслати сигнал вашому шлунку про те, що ви наситилися.

Менше сидіти. Не забувайте рухатись. Вправи корисні не тільки для серця та кісток, але й для психічного здоров’я. Навіть коротке тренування може стимулювати організм виробляти ендорфіни — гормони, що допомагають організму. 

Подумайте про періодичне скорочення калорій. Зменшення споживання їжі напередодні сімейного зібрання чи святкової вечірки або на наступний день не тільки допомагає схуднути (і підтримувати вагу), але дослідження також показують, що є й інші переваги, зокрема підвищення розумової діяльності.

.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися