Як повернути форму після свят: 4 корисні поради

Але після зимової святкової лихоманки більшість людей розуміють, що вийшли з форми

Зимові канікули відомі як період дещо втрати контролю. Різдвяні страви, як відомо, багаті на калорії, а фізичні вправи не так часто робимо, як хотілося б. Ви проводите різдвяні та новорічні свята з родиною та друзями, спілкуючись та п’ючи глінтвейн. 


Але після зимової святкової лихоманки більшість людей розуміють, що вийшли з форми. Навіть якщо ви можете відчувати себе демотивованим і переможеним, не варто хвилюватися. У вас ще є час, щоб привести форму до літа.

 

Ось 4 спортивних порад, які допоможуть повернути форму після зимових канікул. 


Почніть повільно


Після перерви тіло не готове до таких самих складних вправ, які ви робили перед перервою в спортзалі. Приймайте це повільно і наберіться терпіння. Ваше тіло незабаром відновиться, і ви зможете збільшити складність своїх спортивних вправ. Але спочатку почніть з легких і коротких вправ. 

 

Почніть з 10 хвилин на день і переконайтеся, що ваші вправи включають три ключові аспекти. Тренування на гнучкість, серцево-судинну витривалість та силові навантаження. Почніть повільно і виконуйте вправи в власному темпі.  Додайте у свій раціон корисні білки, вуглеводи й жири.

 picture


Ставте собі цілі

 

Процес встановлення цілей дуже важливий, оскільки він допомагає вам підтримувати високий рівень мотивації. Наслідки вашої дієти та фізичних вправ помітні через деякий час, тому є ймовірність демотивуватися. 


Думайте не про щось величезне, а про щось просте, обмежене часом і реалістичне. Більшу ціль можна розбити на менші цілі, які допоможуть вам досягти бажаного.

 

Прийміть місячний виклик 


Повернути форму на початку може здатися складнішим. Після свята ваш рівень мотивації може бути низьким. Якщо ви хочете знову перетворити тренування в рутину, ви можете почати з місячного завдання.

 

Візьміть друга для вправ


Іноді мати друга з тими ж цілями, що і ви, може допомогти вам бути більш мотивованим. Ви можете підіймати один одного, коли вам не хочеться займатися спортом. Таким чином, ви дотримуєтеся своєї рутини вправ, роблячи її веселою. 


Також важливо не бути суворим до себе і думати тільки про спортзал. Справа не тільки в тренажерному залі, тому що є багато вправ, які можна виконувати вдома. Пам’ятайте, що займатися спортом потрібно не менше 30 хвилин на день.

 

Попри те, що зимові канікули – це період релаксу, традиційної їжі та зменшення фізичних навантажень, деякі спортивні поради можуть допомогти вам повернутися у форму. Не будьте жорсткі до себе і не думайте тільки про спортзал. Деякі вправи можна виконувати вдома, і якщо ви знайдете друга по вправах, вам буде легше.


Дотримуйтесь свого розпорядку вправ і приймайте місячні випробування, щоб поступово розвивати мотивацію. Ставте невеликі цілі та винагороджуйте себе. Почніть з коротких і легких вправ, і ви незабаром повернетеся у форму. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися