У Києві відбувся діалог з молоддю “Турбота про ментальне здоров'я”

Під час події молоді люди разом із першою леді, представниками державних, міжнародних та неурядових організацій і зірками обговорили проблеми психічного здоров’я

У Києві за ініціативи молодіжного руху Teenergizer та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відбувся діалог із молоддю “Турбота про ментальне здоров'я”. Під час події молоді люди разом із першою леді, представниками державних, міжнародних та неурядових організацій і зірками обговорили проблеми психічного здоров’я, з якими найчастіше зустрічаються підлітки та молодь.

"Скаржитися на тривогу, поганий настрій, сум у нашому суспільстві не дуже заведено. І особливо коли ти – молода людина, підліток. "Ну які в тебе можуть бути серйозні тривоги?" – каже традиційне суспільство. Та це – знецінення проблеми. Бо минулої осені ЮНІСЕФ укотре дослідив ментальне здоров’я підлітків та молоді у 21 країні. Кожен п’ятий опитаний віком від 15 до 24 років зізнався, що почувається пригніченим і не відчуває наснаги до жодних справ. Особливо на тлі пандемії, коли "зламався" звичайний режим, спосіб життя, хтось із близьких захворів, втратив роботу", – зазначила під час виступу перша леді України Олена Зеленська.

Як пише mentalhealth.gov, психічне здоров’я включає наше емоційне, психологічне та соціальне благополуччя. Це впливає на те, як ми думаємо, відчуваємо і діємо. Це також допомагає визначити, як ми справляємося зі стресом, ставимося до інших і робимо вибір. Психічне здоров’я важливе на кожному етапі життя, починаючи з дитинства і підліткового віку до зрілого віку.

Якщо протягом життя у вас виникають проблеми з психічним здоров’ям, це може вплинути на ваше мислення, настрій і поведінку. Багато факторів сприяють проблемам з психічним здоров'ям, у тому числі:

Біологічні фактори, такі як гени або хімія мозку

Життєвий досвід, такий як травма або жорстоке поводження

Проблеми психічного здоров'я в сімейному анамнезі

Проблеми з психікою є поширеними, але допомога доступна. Люди з проблемами психічного здоров’я можуть одужати, і багато хто повністю одужає.

 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися