Рідні будуть здивовані. Як приготувати насичений вологий різдвяний пиріг

Обов'язково скуштуйте цей різдвяний пиріг для неймовірного святкового настрою

Різдвяний пиріг – це традиційний фруктовий пиріг із насиченою, оксамитовою текстурою, він дуже насичений і вологий. Його можна їсти навіть без чаю – він такий же ніжний. Обов'язково скуштуйте цей різдвяний пиріг для неймовірного святкового настрою. Вам потрібно багато сухофруктів і дуже мало інгредієнтів для тесту.


1. Замочені сухофрукти


Використовуйте будь-які сухофрукти, які побажаєте, якщо їхня загальна маса становить близько 600-700 грам. Сік та/або алкоголь необхідні для умовчання сухофруктів. Потрібно замочувати від 1 години.

 

2. Тісто для різдвяного пирога


Цукор пиріг зробить багатий темно-коричневий. Патока/золотистий сироп – додає пирогу насиченості смаку та кольору. Можна використати й звичайний білий цукор. Волоський горіх — додайте будь-які горіхи на вибір або виключіть. Олія та вершкове масло – саме масло надає цьому торту чудову вологість.


Як приготувати різдвяний пиріг.


300 г родзинок

150 г кураги

75 г цедри

150 г сушених вишень

180 г фініки

1 склянка яблучного соку або 1/3 бренді, 2/3 соку

115 г несолоного вершкового масла

1 1/2 склянки цукру

1/2 склянки олії

3 столові ложки патоки або золотого сиропу

1/2 чайної ложки солі

1/2 чайної ложки всіх спецій

1/2 чайної ложки кориці

1/2 чайної ложки мускатного горіха

3 яйця

1/2 ч. ложки розпушувача

1 2/3 склянки звичайного борошна

3/4 склянки волоських горіхів, подрібнених


 picture






Приготування:


Помістіть сухофрукти та сік/бренди у велику місткість для мікрохвильової печі. Випікайте у мікрохвильовій печі на високій потужності до готовності.


Перемішайте, щоб усі фрукти покрили рідиною. Накрийте кришкою, потім відставте на 1 годину (щоб набухнути/промочити та охолонути).

Розігрійте духовку до 160°C/320°F (140°C вентилятор). Круглу форму для торта 21 – 22 см/8 – 9 дюймів змастіть маслом і застеліть папером для випічки (пергаментним папером) (7 см/2,75 дюйма заввишки).


У міксері збийте олію та цукор до однорідності та кремової суміш. Додайте масло та патоку, збийте. Додайте сіль, спеції та розпушувач – збити до однорідності. Додайте яйця, по одному, збиваючи до тих пір, поки вони не з'єднуються, борошно. Потім додайте фруктову суміш і волоські горіхи.


Вилити у форму для торта, накрити фольгою та випікати 3 години 15 хвилин, знявши фольгу на останні 45 хвилин.


Вийміть із духовки та охолодіть протягом 20 хвилин, перш ніж перекласти на решітку для охолодження. Повністю охолодіть перед подачею.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися