Рідні будуть здивовані. Як приготувати насичений вологий різдвяний пиріг
Обов'язково скуштуйте цей різдвяний пиріг для неймовірного святкового настрою
Різдвяний пиріг – це традиційний фруктовий пиріг із насиченою, оксамитовою текстурою, він дуже насичений і вологий. Його можна їсти навіть без чаю – він такий же ніжний. Обов'язково скуштуйте цей різдвяний пиріг для неймовірного святкового настрою. Вам потрібно багато сухофруктів і дуже мало інгредієнтів для тесту.
1. Замочені сухофрукти
Використовуйте будь-які сухофрукти, які побажаєте, якщо їхня загальна маса становить близько 600-700 грам. Сік та/або алкоголь необхідні для умовчання сухофруктів. Потрібно замочувати від 1 години.
2. Тісто для різдвяного пирога
Цукор пиріг зробить багатий темно-коричневий. Патока/золотистий сироп – додає пирогу насиченості смаку та кольору. Можна використати й звичайний білий цукор. Волоський горіх — додайте будь-які горіхи на вибір або виключіть. Олія та вершкове масло – саме масло надає цьому торту чудову вологість.
Як приготувати різдвяний пиріг.
300 г родзинок
150 г кураги
75 г цедри
150 г сушених вишень
180 г фініки
1 склянка яблучного соку або 1/3 бренді, 2/3 соку
115 г несолоного вершкового масла
1 1/2 склянки цукру
1/2 склянки олії
3 столові ложки патоки або золотого сиропу
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки всіх спецій
1/2 чайної ложки кориці
1/2 чайної ложки мускатного горіха
3 яйця
1/2 ч. ложки розпушувача
1 2/3 склянки звичайного борошна
3/4 склянки волоських горіхів, подрібнених
Приготування:
Помістіть сухофрукти та сік/бренди у велику місткість для мікрохвильової печі. Випікайте у мікрохвильовій печі на високій потужності до готовності.
Перемішайте, щоб усі фрукти покрили рідиною. Накрийте кришкою, потім відставте на 1 годину (щоб набухнути/промочити та охолонути).
Розігрійте духовку до 160°C/320°F (140°C вентилятор). Круглу форму для торта 21 – 22 см/8 – 9 дюймів змастіть маслом і застеліть папером для випічки (пергаментним папером) (7 см/2,75 дюйма заввишки).
У міксері збийте олію та цукор до однорідності та кремової суміш. Додайте масло та патоку, збийте. Додайте сіль, спеції та розпушувач – збити до однорідності. Додайте яйця, по одному, збиваючи до тих пір, поки вони не з'єднуються, борошно. Потім додайте фруктову суміш і волоські горіхи.
Вилити у форму для торта, накрити фольгою та випікати 3 години 15 хвилин, знявши фольгу на останні 45 хвилин.
Вийміть із духовки та охолодіть протягом 20 хвилин, перш ніж перекласти на решітку для охолодження. Повністю охолодіть перед подачею.