Вихідні на природі: чому варто відвідати Васильківські Карпати (ФОТО)

П’ять локацій для сімейного відпочинку неподалік Києва

Васильківські Карпати навіть за один день відвідування та відпочинку подарують яскраві враження на все життя. Про п'ять локацій, що варто відвідати, розповіли в Управлінні туризму Київської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі".

На дивовижній, літописній та мальовничій Київщині є все — від Київського моря до Васильківських Карпат. Кожна з п'яти туристичних локацій Васильківських Карпат є родзинкою села Велика Бугаївка, що поблизу Василькова.

Діденцеве провалля розташоване біля дороги між Васильковом і селом Велика Бугаївка. Його ще називають “Казковим” через надзвичайну красу. Серед поля можна побачити обриви з висотою схилів до 30 метрів та кручі. Навесні у цьому яру неймовірно зелена трава, а восени серед жовтої посохлої сіножаті красуються зелені берези. Протяжність провалля сягає сотень гектарів і кожна частина зачаровує своєю красою.

Лелече поле — ще одна зона природня відпочинку у селі Велика Бугаївка. Її створили місцевий підприємець та мешканці села. Кожного ранку на лелечому полі можна побачити до пів сотні лелек.

Васильківські Карпати є ландшафтним заказником. Його територія має ламаний гористий рельєф. В заповідній зоні мешкають понад три десятки видів птахів та різні тварини. Неповторності краєвидам каньону додають річка Бугаївка та змішані ліси. Однак під час воєнного стану відвідування лісів та сплав річками Київської області заборонено. Можна лише помилуватися природою та пейзажами Української Ісландії.

Крафтова броварня DiD Craft Beer розташована на під’їзді до Васильківських Карпат розташована. Тут місцеві пивовари за неповторними рецептами виготовляють різноманітне пиво.

Еко-ферма Sheepland також рекомендована для сімейного відпочинку на природі Управлінням туризму Київської облдержадміністрації. На цій локації розводять кіз та віслюків, пригощають фермерськими продуктами. Для комфортного відпочинку на еко-фермі є басейн, гойдалки, а також баня з чаном та купелею. Для відвідування цієї локації потрібен попередній запис.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час дії воєнного стану та заборони відвідувати ліси Державне агентство лісових ресурсів України пропонує безпечний відпочинок в спеціальних рекреаційних зонах Київської області. Кожна така локація має сучасні альтанки, кухню, зручні печі, оснащені місця для відпочинку з підведеною водою та дитячі майданчики. Все це захищено мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі. Такі пункти розташовані вздовж трас. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, про ТОП-10 місць, які варто відвідати в центрі Києва та показати гостям столиці.

Читайте также