З Києва на мальовниче Поділля організували ретротур

Захід присвятили Дню залізничника

У Києві до Дня залізничника організували ретротур на легендарному гайворонському паровозі Гр-280. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укрзалізниці".

Святковий ретротур Гайворонською вузькоколійкою відбудеться за маршрутом Гайворон — Бершадь через два тижні. Організатори ретротуру обіцяють учасникам подорож на поїзді, який везтиме старовинний 70-річний паровоз. Пасажири зможуть побачити мальовничі краєвиди українського Поділля та скоштувати смачну уху в казані на березі Південного Бугу під виступ народного музичного колективу. Щоб взяти участь в ретротурі, що відбудеться п’ятого листопада, потрібно зареєструватись.

Вартість квитка становить 215 гривень в обидві сторони подорожі. Окрім цього, є додаткова можливість організовано добратися до Гайворона окремим вагоном з Києва та Вінниці й повернутися на ньому додому. Виїзд з Києва 4 листопада о 21:08, прибуття в Гайворон — о 07:00. Квитки вже у продажу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час дії воєнного стану та заборони відвідувати ліси Державне агентство лісових ресурсів України пропонує безпечний відпочинок в спеціальних рекреаційних зонах Київської області. Кожна така локація має сучасні альтанки, кухню, зручні печі, оснащені місця для відпочинку з підведеною водою та дитячі майданчики. Все це захищено мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі. Такі пункти розташовані вздовж трас. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві до надважкої зими в умовах воєнного стану готується Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України. В закладі закликали усіх небайдужих допомогти у збереженні рідкісних рослин та оголосили про збір коштів на пелети для опалення оранжерей взимку. 

Читайте також, що у Київській області започаткували воєнний туризм зруйнованими війною містами.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися