Поїзд Київ — Кишинів потрапив до топ найкращих залізничних маршрутів Європи

Подробиці розповіли в «Укрзалізниці»

Поїзд №351/352 Київ — Кишинів потрапив у топ кращих залізничних маршрутів Європи на 2023 рік. Про це розповіли в державному підприємстві "Укрзалізниця", передають "Коментарі".

За даними перевізника, до переліку найкращих маршрутів поїзд включив міжнародний туристичний портал Lonely Planet. Редакція інтернет-ресурсу вважає, що безперервна робота "Укрзалізниці" та за графіком під час повномасштабної війни з російськими окупантами стала символом стійкості, а відновлення маршруту між Києвом і Кишинівом після 24 років перерви є дуже важливим. Курсування поїздів зі столиці України до столиці Молдови відновили в листопаді 2022 року.

"Цей маршрут включає зупинку на станції Унгени на заході Молдови, звідки можна дістатися румунського міста Ясси з розвиненим аеропортом, який важливий для повернення евакуйованих українців додому", — зазначили в "Укрзалізниці".

Перевізник також повідомив про призначення додаткових рейсів поїздів з Києва за кількома напрямками. На різдвяні свята додаткові рейси поїздів курсуватимуть з 6 по 8 січня з Києва до Львова, Дніпра, Харкова та Кривого Рогу. Окрім того, до 8 січня включно курсуватиме прямий рейс Інтерсіті+ з Києва до Славська "Лижний експрес" №745.

Нагадаємо, у Києві весняна тепла погода протримається ще кілька днів, а наприкінці січня на киян та мешканців Київської області чекатиме значне похолодання та снігопади. За даними синоптиків, на Київщині встановили січневі рекорди, як максимальної, мінімальної, так і середньої температури повітря за всю історію метеорологічних спостережень для 1 січня, а також абсолютний максимум температури для всього місяця січня. Потепління триватиме у Києві та регіоні до 4-5 січня. Напередодні Різдва температура повітря помітно знизиться. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська дитяча залізниця до новорічних свят відкрила зимовий рух поїздів. Маршрут залізничним кільцем починається від станції Київ-Пасажирський дитячий. Вона розташована у Сирецькому парку. Святковий потяг курсуватиме до кінця січня по вихідним та святковим дням, а під час шкільних канікул — з четверга по неділю з 10:30 до 18:50. Дістатися до вокзалу Київ-Пасажирський дитячий можна кільцевою електричкою до станції "Сирець".

Крім того, у Києві на різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд. У складі "Різдвяного експреса" два старовинні паровози, п'ять пасажирських вагонів та вагон-буфет. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Читайте також, де у Києві працюватимуть святкові ярмарки продуктів.

Читайте также