Топ-8 божевільних речей Києва, яких більше немає ніде на світі

Київ не тільки цікавий різноманітними архітектурами та історичними пам'ятками, видання "Коментарі" підготувало підбірку божевільних речей Києва, яких немає ніде в світі

Київ не перестає дивувати не тільки туристів, але і корінних городян. Видання "Коментарі", зібрало топ-8 божевільних речей Києва, яких більше немає ніде на світі.

Помахай машиністові

picture

Існує думка, що київські машиністи – найдоброзичливіші в світі і тому одна з найбільш позитивних традицій Києва: стати на мосту біля метро Дарниця і помахати машиністові рукою. Він обов'язково прогудит у відповідь сигналом метро, а то й помахає у відповідь з сліпучою усмішкою.

Черга за сосискою в тісті

picture

Київська перепічка – не така вже пам'ятка, як ажіотаж навколо неї і черга за жаданої сосискою в смаженому тісті. Найвеселіше спостерігати за іноземцями, які вичитали це місце в Lonely Planet, відстояли 40 хвилин і тепер просто змушені жувати ці ласощі з розумним виглядом гурмана: "Що ж, друзі, воно того дійсно варте!"

Дім-держава

picture

В Ріміні є держава Сан-Марино, в Римі – Ватикан. А в Києві: Полукружка. Це будинок в Дарницькому районі, побудований (як нескладно здогадатися) півколом. Його протяжність – більше кілометра, а квартир у ньому 826. Тільки прописаних мешканців тут проживає 2600 чоловік, а якщо рахувати з квартиронаймачами, співмешканцями і приятелями, то набереться не те що на Ватикан, а вже й на Люксембург якийсь.

У будинку, природно, є свій власний магазин, свій тренажерний зал і інші радощі життя, заради яких держави Полукружка жителям вибиратися необов'язково. До речі, школа у них теж є своя. Вона ледве вміщає всіх бажаючих, так, наприклад, є клас 9-Л.

Екскурсія по муралам

picture

Так, мурали є в багатьох містах, але кияни настільки полюбили цей вид мистецтва, що змалювали їм половину міста і возять тепер приїжджих на екскурсії по цих пам'ятках. До речі, триває екскурсія на автобусі 2.5 години, так що муралов за пару років кияни намалювали дійсно чимало.

100 метрів під землею

picture

У Києві можна абсолютно легально, швидко і безпечно опинитися на 100-метровій глибині практично за пару хвилин. Мова про станції метро Арсенальна, яка знаходиться на глибині 105.5 метрів і є найглибшою в світі. Уявіть собі 30-поверхову новобудову на Позняках, з десятиметровим бомбоном на даху додачу, тільки не вгору, а вниз. Моторошно! Я особисто через Арсенальну більше не поїду!

Бар в барі

picture

Одного разу один кличе вас випити дуже дивний і дуже загадковий бар. Надихнувшись духом пригод, ви надягаєте єдину чисту пару шкарпеток, припасену на чорний день, і повністю віддаєтеся його керівництву. Але що за біда? Ви приходите в звичайну нудну хипстерскую бургерную. Не погану, але явно не стоїть чистих шкарпеток. Не поспішайте бити одного обличчя! Всередині цієї бургерній знімає приміщення інший бар: Hendrick's. Це не бар без вивіски, ніж вже нікого не здивуєш, а даний заклад в закладі, київське ноу-хау.

Міське село

picture

 На Позняках колись був пустир, а тепер тут стрімко ростуть будинки: виходиш з магазину, а там вже новий будинок побудували, поки в черзі стояв.  Приблизно так само не помітили міста навколо себе жителі села під Києвом, яка тепер стала міським районом.  Їх будиночки стоять прямо посеред двору багатоповерхівки, на ганку пасуться кози та свині, бабуся щоранку рве їм травичку з місцевої клумби. Для оточуючих таке сусідство - швидше пам'ятка, ніж тягар.  Вигнати упертий бабусю з цінної землі поки не вдалося жодному чиновнику.

Кіновечірка для одного

picture

 Так, в будь-якому місті можна орендувати кінозал і дивитися кіно в поодинці, або з коханою людиною. Але тільки в Києві це можна зробити дешево. У маленькі районні кінотеатри майже перестали ходити люди. На вечірній сеанс непопулярного фільму навряд чи прийде хоч хтось. Тоді сеанс скасовують, хіба що набереться 6 осіб.  Викуповуйте 6 квитків і дивіться кіно в залі, призначеному тільки для вас.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", бюджет Києва за 2019 рік отримав 43,5 млн грн доходу від паркувальних майданчиків.

Джерело: https://kyiv.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися